NBA je toliko postao "loš" da jedan od najvećih TV kanala ne zna koju utakmicu da pusti

S. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo muči NBA ligu već neko vreme

Foto: Tanjug/AP

NBA liga je do sada bila ubedljivo najkvalitetnija košarkaška liga na svetu, ali usled velikih promena, kako unutar, tako i van lige desili su se veliki problemi.

Košarka je 90-ih godina bila posebna kultura, odlazak na utakmicu je bio san mnogih, a društvene mreže nisu preovladavale i upravljale ponašanjem navijača.

Sada je odlazak na utakmice luksuz, a i oni koji odu ne doživljavaju to sportski koliko je bilo pre deceniju dve.

To je uticalo na mnogo stvari širom lige, a nešto što se drastično promenilo je pristup igrača samoj utakmici. Navijačke baze su postale manje zahtevne i manje povezane sa svojim herojima i idolima.

Pravila širom lige su se drastično promenila favorizujući napad drastično u odnosu na odbranu i to je napravilo velikih problema za atraktivnost same lige.

Ali ne onu atraktivnost napadačkih poteza, gledajući to liga nikad nije bila lepša za gledanje, problem je nastao u tome što se odbrana sve ređe igra.

Američka televizija TNT je objavila kako se nalazi u problemu da izabere utakmicu koju će da televizuje pošto ne zna koja će utakmica biti rezultatski zanimljiva.

Televizijama je bitno da se meč isprati u celosti, a ne da nedostižna rezultatska razlika nastane već krajem prve četvrtine, pa da tako ljudi promene kanal.

Evroliga je pokazala kako može da se napravi uzbudljivo i kompetativno takmičenje sa puno košarkaškog kvaliteta, a koje će rešenje naći NBA liga ostaje da vidimo.

(Telegraf.rs)