Sprema se spektakl: U planu utakmica u čast Dražena Petrovića

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

"Košarkaški Mocart" je svakako to zaslužio...

Foto: Marko Jovanović

Kada je 7. juna, sada već davne 1993. godine, u saobraćajnoj nesreći stradao, po mnogima najbolji beli igrač u istoriji igre pod obručima Dražen Petrović, čitav košarkaški svet bio je u šoku.

Već duže vreme porodica "košarkaškog Mocarta" i poštovaoci njegovog lika i dela pokušavaju da organizuju utakmicu u njegovu čast, a sada će, čini se u tome i uspeti.

Naime, u planu je da meč bude odigran na 60. godišnjicu rođenja Dražena Petrovića, a njegov rođeni brat, Aco, potvrdio je na svom zvaničnom "X" nalogu da bi to moglo da se dogodi.

- Hvala Vladi Republike Hrvatske, premijeru Plenkoviću te resornoj ministrici Brnjac što su donijeli odluku o sufinanciranju Memorijalne utakmice Dražen Petrović, koja će se održati 5. rujna 2024. u Areni Zagreb. Sve dodatne informacije vezane za ovu, nadam se spektakularnu utakmicu, bit će objavljene na pressici kroz nekoliko dana - napisao je Aco Petrović.

Meč bi trebalo da bude odigran 5. septembra, a sastaće se Bruklin Netsi - tim za koji je Dražen igrao tri sezoni i seniorska reprezentacija Hrvatske.

(Telegraf.rs)