Budućnost se ponovo oglasila: "Nažalost, obistinilo se ono na šta smo već dugo upozoravali..."

L. I.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Podgoričani uputili dopis članovima skupštine ABA lige

Foto: Mileta Mirčetić

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale ABA lige, pošto su u majstorici na svom parketu savladali Budućnost rezultatom 100:85.

Podgorički sastav je ovim porazom završio takmičenje u regionalnoj ligi za ovu sezonu, a nakon susreta oglasili su se kratkim saopštenjem gde su izneli niz zamerki na suđenje.

Budućnost je nakon toga odlučila i da uputi dopis članovima skupštine ABA lige koji prenosimo u celosti:

Poštovani članovi Skupštine,

Nažalost, obistinilo se ono na šta već dugo Košarkaški klub Budućnost upozorava. Ko će biti pobednik u važnim utakmicama ABA Lige više ne odlučuju igrači i njihov kvalitet i igra, nego drugi koji bi, pre svega, trebalo da budu u funkciji kvaliteta košarke i regularanosti lige. Takvim ponašanjem ABA Liga, čini nam se, doživljava najteže trenutke.

Sigurni smo da većina od 12 klubova koji su vlasnici ABA Lige i ostali koji igraju ovu ligu imaju interes da liga bude regularna i da za njeno osvajanje i pozicije na tabeli treba da budu merodavani i odlučujući klubovi, a ne ostali učesnici, sudijska organizacija, sudije…

Nastalu tešku situaciju, koja u potpunosti obesmišljava dalje postojanje ABA Lige, moraju rešavati sami klubovi, jer je jasno da probleme ne mogu rešiti i popraviti oni koji su prouzrokovali ovako tešku situaciju - stoji u dopisu koji je potpisao direktor kluba Slavko Radulović.

(Telegraf.rs)