Srbija protutnjala preko Đorđevića i Kine: Rival u grupi na Mundobasketu se pogubio protiv Orlova

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa pola snage

Foto: Nikola Tomić

Košarkaška reprezentacija Srbije trenutno je u Kini gde je sa domaćinom odigrala novi pripremni meč pred predstojeće Svetsko prvenstvo. Orlovi su bili ubedljivi u ovom susretu i slavili sa 87:64 .

Od samog početka meča viđena je slična slika kao i u nekim prethodnim mečevima. Odlična odbrana tokom prv četvrtine bila je u prvom planu, a upravo je defanziva otvara prostor za kontranapade i otvorene šuteve koje su izabranici Svetislava Pešića koristili.

Koliko je Srbija bila dominantna protiv protivnika, sa kojim ćemo se sastati u grupi na Mundobasketu, i koje predvodi Saša Đorđević, videlo se po tome što u prva četiri minuta domaći nisu mogli do koša.

Sa druge strane, Orlovi prave 11:0 i već na početku prave ključnu prednost.

U nastavku meča, posebno u trećoj deonici, usledio je period nešto slabije igre. Kinezi to koriste da se približe, ali ja razlika od oko 15 poena bila aktuelna.

U poslednjih 10 minuta ušlo se sa 65:51 za Srbiju. Kinezi su odmah odigrali nekoliko dobrih akcija, ali su Orlovi, kao u većem delu meča, uzvratilii vratili prednost na 70:55.

Do kraja, Srbija je zadržala prednost i rutinski slavila.

Najefikasniji u redovima naše reprezentacije bio je kapiten Bogdanović sa 19 poena, Petrušev i Nikola Jović su dali po 13, a Marinković 11. Kod Kineza, bolji od ostalih bio je Mingksuan Hu sa 14, dok je Jivei Džao zabeležio poen manje.

(Telegraf.rs)