Ukrajinski navijači pozvali na pakt sa Hrvatima uz fotografiju srušenog tornja u Vukovaru (FOTO)

Hrvatski ultrasi ne moraju da brinu za bezbednost u Kijevu

Može biti samo jedan: Ukrajina ili Hrvatska?

Dve reprezentacije igraće u ponedeljak, u poslednjem kolu grupe I kvalifikacija, za prolaz u baraž za Mondijal u Rusiji.

Pred odlučujućih 90 minuta obe reprezentacija imaju po 17 bodova, dva manje od lidera grupe Islanda, pa nije teško zaključiti da će se na terenu voditi pravi mali rat za Rusiju, ali među navijačima, izgleda, ne bi trebalo da bude ni blizu toliko žara, barem u tom pravcu ne razmišljaju ukrajinski ultrasi.

Oni su na svojoj službenoj fejsbuk stranici pozvali na pakt sa hrvatskim navijačima kao dva naroda koja dele istu "stradalničku" sudbinu s obzirom na to da su uz objavu "okačili" i fotografije porušenih tornjeva, onog u Vukovaru još iz vremena rata na našim prostorima, i onog u Ukrajini koji su razorili Rusi.

Ukrajinci su izdali proglas seldeće sadržine:

- Pre utakmice Ukrajine i Hrvatske želeli bismo da kažemo nešto ukrajinskim navijačima, ali i hrvatskim koji planiraju da dođu na utakmicu. Želimo da podsetimo da smo u martu, kada je naš tim igrao u Zagrebu, imali pakt o nenapadanju. Tog dana nije bilo napada na ukrajinske napadače koji su u kontaktu sa Hrvatima osetili gostoprimljivost i prijateljski stav koji su pokazali domaćini. Došao je trenutak da se meč igra u Kijevu. I ovoga puta smo pri stavu da ne želimo sukobe sa hrvatskim navijačima. Ne planiramo da ih napadamo. Tražimo od svih navijača i običnih građana da zauzmu isti stav prema Hrvatima koje će možda sresti na ulicama grada. Isti takvo ponašanje očekujemo i od Hrvata.

Ukrajinski navijači su u saopštenju za hrvatske prijatelje ostavili i nekoliko kontakata koji mogu biti od koristi svim onima koji planiraju put u Kijev.

(Telegraf.rs)