Delije se ne mire sa odlukom policije: Skupićemo se već negde pre Kelna

Navijači Zvezde nezadovoljni što im nije dozvoljeno da organizuju povorku od Terazija do "Marakane" pred meč sa Kelnom

Navijačima Crvene zvezde, na njihovu veliku žalost, neće se ispuniti želja da u četvrtak korteom od Terazija ka Autokomandi, prodefiluju do "Marakane" kao uvertira spektakla koji se sprema tog dana: utakmica godine sa Kelnom.

Zvezdino biti ili ne biti - za proleće u Evropi, prvo posle 25 godina.

>>> Četvrtak, dan za kolaps: Delije će blokirati centar grada u 17 časova, a stiže još 5.000 Nemaca! (VIDEO)

Iz policije su rekli - stop za Delije!

Razlozi su bezbednosne prirode, pa je posle niza sastanaka na realciji klub-policija zaključeno da bi masa navijača predstavljala potencijalni problem jer se očekuje i dolazak velikog broja navijača nemačkog kluba. Sudar dve grupe nikako nije poželjan, sve to bi, procena je, dovelo do mogućih nereda i odluka je da se oni preduprede zabranom okupljanja navijača u centru.

>>> Zvezda objavila motivacioni video pred Keln koji će Delijama naterati suze na oči (VIDEO)

U toku dana, povodom odluke policije, oglasili su se i navijači Zvezde saopštenjem koje prenosimo u celosti:

- Želimo da obavestimo svu zvezdašku javnost da se Delije neće skupljati na Terazijama u četvrtak - poruka je Delija, koje, ipak, najavljuju skup na drugoj lokaciji:

- Nikakva odluka ne može da spreči grupu ako nešto stvarno želi da uradi, što smo mnogo puta do sada i pokazali, kako u Beogradu, tako i širom Evrope. Jedini razlog ovakve odluke je što ne želimo da tog dana bilo koji zvezdaš dođe u problem zato što hoće da prošeta svojim gradom. Želimo da svi stignu na stadion i budu na utakmici, odnosno da nam tog dana u prvom planu bude samo ono što čekamo godinama, a to je Zvezdino proleće. Naša ljubav je ipak jača od kompleksa, a Delije će se već negde skupiti.

(Telegraf.rs)