Brutalna koreografija navijača Spartaka na derbiju Moskve: Čak se ni Delijama neće svideti kako su prikazali granicu juga Srbije (VIDEO)

Očligledno je šetalicu crtao neko ko slabije poznaje geografiju na Balkanu

Veliki derbi Moskve uvek izaziva pažnju navijača širom sveta, a pomno ga prate i navijači Zvezde i Partizana koji su u bratskim odnosima sa navijačima dva najveća moskovska kluba. Pristalice Spartaka i CSKA još jednom su pokazali zašto je to tako, naročito domaća ekipa, čiji su navijači imali jaku koreografiju.

Oni su sebe prikazali kao gladijatore, a CSKA kao konje, i tom prilikom prikazali mapu Evrope i nekoliko lokacija širom Starog kontinenta, po kojim bi prema koreografiji trebalo da ih odvuku večiti rivali koje su prikazali kao konje.

Ono što je sporno u mapi Evrope, jeste deo Balkana, gde je Makedonija prikazana kao deo Bugarske, što se neće svideti ni Makedoncima, niti Srbima, kao ni navijačima Zvezde, koji nekada Makedoniju zovu i Južnom Srbijom.

Takođe, deluje i kao da je i granica Kosova prilično loše iscrtana.

A takođe imaju i grupu navijača iz Makedonije, od kojih je najistaknutija ona iz Kumanova.

Podsetimo, svojevremeno je Makedonija i bila pod Bugaskom više puta tokom istorije, poslednji put tokom Drugog svetskog rata, a takve pretenzije postoje i dalje među bugarskim ekstremnim nacionalistima.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)