Katarina je prva devojka koja je otpevala navijačku pesmu za Grobare: Ti si smarač, a ja idem na stadion (FOTO) (VIDEO)

"Danas je tekma, nema veze koji sport. Igra Partizan, bitno jedino je to. Skuvaj mi ručak, nešto italijansko, dok ja idem na taj stadion"

- Otkad znam za sebe, znam i da navijam za Partizan. To je neka neobjašnjiva ljubav, nije tu nikad bilo biranja između Partizana i nekog drugog kluba. On je oduvek bio neotuđiv od mene. Ostala sam mu verna do dana današnjeg i tako će biti uvek - priča Katarina Vlašić (32), koja je otpevala prvu žensku navijačku pesmu na Balkanu. Za crno-bele, naravno.

Nema tog Grobara kom srce ne poskoči na prve taktove pesme. Iako pisana za žene, poruka je ta koja ostavlja utisak i zato nije teško zamislite da će se već na prvoj sledećoj utakmici stihovi oriti složno za tribina (koliko god to, možda, čudno zvučalo u vremenu navijačkih frakcija).

- Tekst je baziran na grobarki koja je u vezi sa muškarcem operisanim od bilo kakvog sporta i navijanja. Ona zanemaruje sve kad igra Partizan i odlazi na stadion. Jer, naravno, i ženama je mesto na Jugu - kaže samouvereno Katarina.

Pesma počinje sledećim stihovima:

"Danas je tekma, nema veze koji sport. Igra Partizan, bitno jedino je to.

Skuvaj mi ručak, nešto italijansko, dok ja idem na taj stadion.

Ja idem na taj stadion, a ti si smarač i ne zanima te sport.

Ne znaš ko su Kežman, Mance, Doktor Mo, bio si oslobođen od fizičkog."

Potpuno svesna da je prva žena koja je otpevala navijačku pesmu na ovim prostorima, Katarina ne može da dočeka da vidi reakciju navijača i, naravno, da se ta pesma i zapeva na tribini.

Katarina je prvi put na utakmicu otišla u osnovnoj školi. Sportove ne deli na mali i velike, ali prema fudbalu gaji posebne emocije. Od crvenih nijansi nosi samo karmin te boje i ponekad cipele, ali sve drugo vuče na crno-belo. Tako nam je i došla u redakciju. Og glave do pete u bojama svog omiljenog kluba.

Tekst za pesmu napisao je Ivan Lovrić, jedan od momaka iz Grobarskog trash romantizma. Upravo on izabrao je da Katarina bude ta koja će upisati žene u grobarsku muzičku istoriju, i to tako što ju je smestio na album "Apsolutno trash romantično".

Na ovom novom projektu GTR-a našlo se devet pesama. Sve one, kako nam kažu Lovrić i Katarina, opisuju tu neuhvatljivu pripadnost Partizanu.

A kada nju pitam koje je crno-bele himne pevala pre ove, jednostavno mi kaže: "Sve!". S pojavom grupe JNA, među tim rokerskim stihovima, potpuno je pronašla sebe.

- Čak i moja kćerka, koja ima devet godina, zna svaku njihovu himnu. Ali je nisam ja terala da ih sluša, i njoj je ljubav prema Partizanu došla prirodno, sama od sebe. Kao i svakom grobaru, zar ne - zaključuje Katarina.

Celu pesmu premijerno poslušajte u videu na početku teksta.

(Jasmina Stakić/j.stakic@telegraf.rs)