Hrvatski huligani se za meč sa Srbijom "zagrevali" u Jazinama: Palili baklje, tukli se s policijom i prekinuli utakmicu Zadra! (VIDEO)

Neće u nedelju uveče biti lako srpskim rukometašima

Navijači Zadra iz ozloglašene grupe Tornado napravili su incident samo dan pre nego što će reprezentacija Srbije doći u njihov grad.

Oni su na košarkaškoj utakmici hrvatske Premijer lige između Zadra i Škriljeva popalili baklje i bacali papire na parket.

Na taj način su verovatno želeli da proslave povratak Zadra u Jazine posle punih deset godina, ali su umesto toga ušli u sukob sa policijom koja ih je pendrecima tukla i na kraju izbacila iz hale.

Utakmica između Zadra i Škriljeva je prekinuta na 25 minuta, posle čega je nastavljena. Inače, ista navijačka grupa najavljena je na sutrašnjoj utakmici (nedelja 20.30) rukometnih reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Tornado je između ostalog poznat i po tome što su prošle godine u Šibeniku nasumično mlatili građane uoči košarkaške utakmice između Šibenika i Zadra.

Srbija će u hali Višnjik revanš kvalifikacionog meča za Evropsko prvenstvo u rukometu 2020, a ulog za obe ekipe je veliki.

Kauboji žele da obezbede plasman na prvenstvo dva kola pre kraja, a Srbija da sustigne Švajcarsku na drugom mestu kvalifikacione grupe 2.

Hrvatski mediji su najavili da će svih devet hiljada mesta u Višnjiku biti puno jer su karte rasprodate

Da podsetimo, u prvoj utakmici u Areni u Beogradu je u četvrtak uveče bilo 25:25, a navijači Srbije su u Areni sporadično skandirali parole usmerene protiv Hrvatske.

VIDEO - Srpski navijači izviždali hrvatsku himnu

(Telegraf.rs)