Jeziva koreografija Torcide koja veliča Oluju: Srpski tenkovi u plamenu na Poljudu (VIDEO)

Navijači Hajduka iz Splita potrudili su se da proslave godišnjicu zločinačke akcije u kojoj je ubijeno 1.800 Srba, a 250.000 proterano

Svakog 4. avgusta region je podeljen na one koji tuguju za ubijenima i prognanima u zločinačkoj akciji Oluja, kao i na one u Hrvatskoj koji ovu akciju veličaju i slave.

Tako je bilo i ovoga puta, 24 godine od ubijanja i proterivanja srba iz Krajine. Oluja se veličala i na stadionima u Hrvatskoj, a posebno se u tome istakla Torcida iz Splita, koja važi za najekstremniju grupu.

Oni su se potrudili da posebno veličaju Oluju kroz koreografiju koju su napravili tokom meča protiv Lokomotive iz Zagreba, u kojem su slavili sa 3:0.

Srpski tenk u plamenu na koreografiji Torcide; Printskrin: Youtube/Frane Kapić

Najvatrenije pristalice Hajduka na svojoj severnoj tribini imale su koreografiju u u bojama hrvatske zastave, a tu su bile i tri šetalice. "Domobran" sa zoljom koji puca na tenkove, koji su na sebi imali oznaku Jugoslovenske narodne armije.

Torcida je ovu koreografiju napravila interaktivnom, tako što je u jednom momentu tenk, koji je jurišao ka "domobranu" bio u plamenu, jer je oko njega upaljena dimna bomba, pa se crn dim nadvio iza njega, nakon čega je on zgužvan i "uništen", ubrzo je baklja krenula i ka drugom tenku, koji je simbolično "zapaljen", nakon čega je podignuta "šahovnica", a transparent na ogradi zamenjen sa "Mene zove domovina" u "slobodna ćeš ostati".

Koreografija navijača Hajduka iz Splita posle "uništavanja srpskih tenkova"; Printskrin: Youtube/Frane Kapić

VIDEO: Ušli smo u ustaško leglo u Zagrebu posle 2. mesta za Hrvatsku na Mundijalu, a onda je zagrmela TA pesma!

(Telegraf.rs)