Žestok okršaj Delija i Grobara kod Prokopa, bilo i pucnjave u sukobu!

Besni navijački rat i usred vanrednog stanja

Printskrin: Youtube

Navijači Partizana i Crvene zvezde, one najratobornije frakcije oba tabora, sukobile su se danas oko 15 sati na potezu od Titovog muzeja, stadiona Partizana i Prokopa, gde se odigrao sukob kao iz akcionih filmova. 

Kako saznajemo, bilo je i pucnjave, što je poslednjih godina, nažalost, redovan način obračuna sve opasnijih navijačkih grupacija.

Do pisanja ovog teksta nismo uspeli da saznamo da li je neko od aktera velike tuče ranjen ili teže povređen.

Do udarnog okršaja došlo je pošto su, kako saznajemo, navijači Zvezde pripremili napad na protivnički tabor u blizini stadiona Partizana, u tuči je sa obe strane učestvovalo po 20-25 lica naoružani sada već standardnim "navijačkim rekvizitima" i tvrdim predmetima.

Sukob se najpre odigrao u okolini stadiona crno-belih, tu je došlo i do pucnjave, a kasnije se grupa razbežala, te se druga veća tuča desila kod železničke stanice Prokop.

Navodno, razlog pojačane tenzije među dve zaraćene strane poslednjih dana je "grafitaški rat" koji je buknuo na ulicama prestonice.

Ne zna se pouzdano ko je započeo sa šaranjem grafita druge strane, išarani su i murali nekih od preminulih pripadnika oba tabora, što je još više ustalasalo duhove, a epilog tenzije je današnja brutalna tuča.

Video: Potera policije u Beogradu i hapšenje jednog navijača

(Telegraf.rs)