Čuveni ostrvski brend otpustio dizajnera zbog zastave tzv. Kosova: Srbi, prijatelji, izvinite!

Poznati navijački brend se brzo pokajao zbog ovog poteza

Foto: Facebook/Weekend Offender

Čuveni navijački brend "Weekend Offender" prethodnih dana bio je na udaru kritika srpskih kupaca, zbog čega je pokrenuo novu kampanju.

Naime, ovaj brend je na unutrašnjosti postave jakni imao zastavice brojnih zemalja, a jedna je bila tzv. Kosova.

Posle ogorčene reakcije brojnih kupaca iz Srbije, Weekend Offender je uputio javno izvinjenje preko svojih zvaničnih naloga uz novi dizajn majice sa natpisom "Serbia".

- Stavljeno nam je do znanja da je jedan od naših dizajnera u lenjosti napravio grešku na etiketi, što je uvredilo naše srpske prijatelje. Nažalost, ne možemo da proverimo baš svaki mali detalj, naročito kad često ni sami ne znamo o čemu se radi kada dođe do političkih pitanja kao ovde.

- Više nećemo raditi sa tim dizajnerom. Mi samo pravimo odeću i nismo politični u bilo kom obliku, izvinjavamo se zbog uvređenosti koju smo prouzrokovali. U znak izvinjenja, nudimo ovu specijalnu majicu Srbije za 10 funti na našem zvaničnom sajtu - piše na zvaničnim nalozima brenda, ali ni to nije umirilo brojne srpske pratioce.

Tražili su odgovor na pitanje da li će sporna zastava biti uklonjena sa proizvoda na kojima se našla.

Inače, radi se o kežual brendu koji je nastao 2004. godine u Kardifu u Velsu, a u poslednjih 15 godina je našao dobro kotirano mesto na tržištu, posebno u navijačkim krugovima.

It’s been brought to our attention that one of our designers made a lazy mistake on a label that caused offence to our...Posted by Weekend Offender on Wednesday, 11 November 2020

(Telegraf.rs)