Đoković ispustio i bronzu: Ranjeni lav ostao bez snage i medalje u singlu!

Bez komentara...

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković nije uspeo da se domogne odličja u singl konkurenciji na Olimpijskim igrama pošto je u meču za bronzu poražen od Španca Pabla Karenja Buste sa 6:4, 6:7, 6:3.

Da vam je neko rekao da će Novak ostati bez medalje u Tokiju što se tiče singla, da li biste mu verovali?

Pa, možda jeste Đoković najbolji teniser sveta, ali od polufinala i poraza od Saše Zvereva nije isti igrač. Jednostavno, govor tela je protivniku govorio da ima priliku za veliki skalp.

Kada se na sve to nadomesti i prilično dobra igra Karenja Buste, dobije se četvrto mesto na Olimpijskim igrama.

A, nije ličilo da će da bude baš ovako. Novak je imao priliku za brejk u drugom gemu koju nije iskoristio, a onda i četvrtom, a za propuštene prilike je stigla kazna.

Foto: Tanjug/AP

Đoković doživaljava ono što je doživeo i protiv Zvereva - gubi servis gem sa nulom i sve kreće naopako.

U čitavom drugom setu nismo videli brejk loptu. pa se otišlo do taj-brejka gde je španski predstavnik imao meč loptu.

Preživeo je srpski teniser, na 5:6 osvojio tri poena u nizu i poravnao u setovima.

Foto: Tanjug/AP

Nada se tada vratila, ali Novakove gestikulacije i dalje nisu obećavale. I dalje izgledao umorno, i dalje je slabo tukao iz svojih oružja.

Kada nije uspeo da napravi brejk u prvom gemu, a imao je šansu za to, Busta je njemu oduzeo servis i potvrdio stečeno.

Nakon toga, Španac je pogađao i šta može i šta ne može, a u devetom gemu je jedva uspeo da privede priču kraju. Šesta meč lopta je realizovana.

Svi su u šoku, ali i nisu.

Novak ima priliku i dalje za medalju pošto u miksu igra sa Ninom Stojanović protiv Ešli Barti i Džona Pirsa za bronzanu odličje. Pitanje je u kakvom je stanju najbolji igrač sveta.

Tok meča:

Treći set:

3:6 - Kraj... Veliko razočaranje. 

3:5 - Jedan siguran gem bez izgubljenog poena. Sada ili nikada. Sledi najbitniji gem.

2:5 - Busta pogađa sve što nikada nije verovatno u karijeri i prilazi na samo gem od bronze.

2:4 - Đoković je i dalje tu. Prisutan je i trudi se da nešto promeni.

1:4 - Možda je na 15:15 i postojala neka šansa, ali je Karenjo Busta dodao gas, "crtao" po terenu i tako napravio još jedan korak ka pobedi.

1:3 - Tu je još uvek Novak. Samo je jedan brejk razdaljine i tek trećim asom Đoković ne odustaje od borbe.

0:3 - Laka potvrda brejka sa samo jednim izgubljenim poenom. Đoković je sada veoma blizu poraza.

0:2 - Brejk za Karenja Bustu... Ovo je sada već previše opasno. Novak je jako ljut i nervozan, na liči da ima previše živaca da se zadrži u ovom susretu. Sve to eksploatiše protivnik koji je sada na dobrom putu da pobedi.

0:1 - Đoković je, iznerviran neuspehom u jednom poenu gde je pretrčao možda i kilometar, bacio reket na tribine. Nije dobio za to opomenu, iako je protivnik smatrao da bi trebalo da dođe do toga. Nastavlja se borba i Karenjo Busta je i dalje tu pošto je spasao jednu brejk loptu.

Drugi set:

Foto: Tanjug/AP

7:6 - SEEEEEEET ZA ĐOKOVIĆA! Spasao je Novak meč loptu i preživeo!

6:6 - Igraće se taj-brejk. Sredio je to Španac sa četvrtim asom. Pred nama su vrlo bitni momenti.

6:5 - Obezbedio je Đoković taj-brejk i to je pozitivna stvar u ovom momentu. Igra još uvek nije na sjajnom nivou, ali se pokreće u pozitivnom pravcu.

5:5 - Dobar Busta. Biće veoma gusto do kraja ovog seta. Zna dobro Španac da bi uz malo sreće mogao da završi posao u dve deonice.

5:4 - Drži se srpski as i pokušava, iako je vidno poljuljan nakon polufinala.

4:4 - Jedan poen Đokovića i ne više od toga. Njegov govor tela nije baš najbolji.

4:3 - Sve Novak što radi, ne radi onim intezitetom kojim smo navikli da to čini, ali gura. Novim asom je ponovo stekao prednost.

3:3 - Postojala je velika šansa na 15:30, ali je Španac ostvario jedan insajd aut i nakon toga došao do preokreta na 40:30. Igralo se na razliku, ali drži Pablo svoj servis gem.

3:2 - Nakon 40:0, videli smo manje komplikacije, ali Novak ima ponovo prednost u drugom setu, što je i najbitnije.

2:2 - Brzo osvojen gem za Karenja Bustu koji je naređao četiri poena i sve to zaključio sa asom.

2:1 - Već pet direktnih poena ima Đoković u ovom setu i ovo je jedan lagan gem koji mu je bio nepohodan.

1:1 - Kada nije uspeo da na 30:30 dobije brejk loptu, Novak je pri servisu Španca nonšalantno postavio reket i izbacio lopticu u aut.

1:0 - Sada smo videli neke lepe udarce iz Novakovog asortimana i šteta je što taj tempo ne uspeva da održi sve vreme.

Prvi set:

Foto: Tanjug/AP

4:6 - Set za Karenja Bustu... Imao je Novak dve prilike da se vrati u seti, da dođe do 5:5, ali je izgubio dve razmene, a onda je Busta na set loptu odlično odservirao i rešio pitanje pobednika u prvoj deonici. Đoković je evidentno umoran i nije ni blizu onog nivoa koji očekujemo.

4:5 - Novak je preživeo dve set lopte. Opustio je ruku i uspeo da ostane u deonici. Jedna skraćena loptica i forhend paralela. Sada sledi teži deo posla.

3:5 - Mora da nas plaši to što je Đoković bez prevelikog otpora izgubio još jedan gem. U tri poena nije uspeo da dođe ni do razmene, iako to nisu bili prejaki servisi. Karenjo Busta je na gem od prvog seta.

3:4 - Đoković na momente liči na sebe, a to je najviše slučaj bio na 40:30 kada je raspalio forhend paralalu da zaključi gem i nastavi poteru za protivnikom.

2:4 - Ovo već nije dobro, jer je Karenjo Busta stigao bez većih poteškoća do potvrde brejka. Novak će morati što pre da se probudi.

Foto: Tanjug/AP

2:3 - Brejk za Španca... I to sa nulom. Strepnja je opravdana, jer je ovo podsetilo na onaj gem iz meča protiv Zvereva koji je promenio tok meča.

2:2 - Još jednom je Karenjo Busta preživeo i sačuvao svoj servis, iako je postojao jedan momenat gde je to moglo lako da se promeni. Nakon djusa, imamo novo poravnanje.

2:1 - Ponovo je Đoković u vođstvu, ali je popričao sa svojim boksom nakon završetka gema. Evidentno je da mu nešto smeta, ali se to sada ne odražava na igru.

1:1 - Činilo se da će Đoković odmah do brejka na startu susreta. Imao je dve prilike za to - jednu je Busta spasao servisom, dok je druga otišla jednom lepom bekhend paralelom.

1:0 - Četiri dobra i jedan loš servis za početak. Najbitnije je da je Novak bez većih komplikacija uzeo prvi gem.

Pre meča:

Ako je šta trebalo da ima srećan kraj, onda je to Đoković i njegova turneja u Tokiju. Sve je to sprečio Aleksandar Zverev koji je Novaka izbacio u polufinalu nakon preokreta i šokirao teniski, ali i čitav sportski svet.

Do tog momenta, srpski as nije izgubio niti jedan set, a protivnici su eliminisani, manje više, bez ikakvih problema. A, onda... Šteta.

Sa druge strane, Karenjo Busta je iznenadno stigao do četiri najbolja na OI, a najveći podvig mu je pobeda protiv drugog reketa sveta, Danila Medvedeva koji nije ni stigao do borbe za medalje.

Novak i Pablo su se do sada sastali pet puta, a Španac je samo jednom slavio. Realno, ne bi trebalo da bude mnogo muke da se uzme ta bronza.

Nakon singla, Đoković će se u miks dublu boriti za bronzano odličje sa Ninom Stojanović protiv Ešli Barti i Džona Pirsa.

Video: Nole zbog Milice urlao više nego zbog Vimbldona: Kralj tenisa slavi pobedu carice tekvonda

(Telegraf.rs)