Evo kada Ivana Španović skače za novu olimpijsku medalju za Srbiju

Ponovo ćemo morati da navijemo budilnike

Naša najbolja atletičarka, Ivana Španović je bez apsolutno ikakvih problema skokom od tačno sedam metara u kvalifikacijama izborila plasman u finale u disciplini skok udalj i tako bacila rukavicu u lice ostalim takmičarkama, nagovestivši borbu za novu medalju za Srbiju.

Podsetimo, ona je već bronzana sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a u dalekom Tokiju pokušaće da se domogne još jednog odličja, što bi ujedno sasvim sigurno bila kruna karijere.

Za plasman u finale bio joj je dovoljan skok dužine bar 6,75 metara, a Ivana je nakon prestupa u prvoj seriji, kada je takođe imala dovoljnu daljinu za plasman dalje, u drugoj uspela da ostvari zacrtani cilj i to daleko ispred ostalih skočivši 7,00 metara.

Pored naše Ivane, u finalu će skakati i jedine tri devojke koje se nalaze ispred nje na svetskoj rang listi - Malaika Mihambo, Marina Beh - Romančuk i Eze Brume.

Finale je na programu u noći između ponedeljka i utorka sa početkom od 03.50 časova, Srpkinja će skakati kao četvrta po redu, dok ćemo mi navijati za našu Ivanu Španović u nastojanju da dođe do medalje!

Foto: Printscreen / RTS

Spisak svih takmičarki i njihovi rezultati u kvalifikacijama u skoku udalj.

1. Ivana Španović - 7.00 m

2. Malaika Mihambo - 6.98 m

3. Britni Ris - 6.86 m

4. Tara Dejvis - 6.85 m

5. Šantel Maloun - 6.82 m

6. Eze Brume - 6.76 m

7. Kadi Sanja - 6.76 m

8. Ebigejl Irozuru - 6.75 m

9. Tajra Gitens - 6.72 m

10. Marina Beh-Romančuk - 6.71 m

11. Džezmin Sojers - 6.62 m

12. Bruk Straton - 6.60 m

Video: Petoskok Ivane Španović kojim je najavila napad na medalju u Tokiju

(Telegraf.rs)