Hrvatska olimpijska šampionka podiže zastavu na godišnjici Oluje

Novi ispad Matee Jelić, koja sve više izlazi iz okvira sporta

Foto: Tanjug/AP

Matea Jelić je mogla da bude jedna od lepših priča sa Olimpijskih igara, mnoge je oduševila njena fotka posle osvajanja zlata i poruka koju je poslala srpskim sportistima, Novaku Đokoviću, sa kojim se slikala, ali i fotka za zatom Milice Mandić iz Londona, kod koje je bila i u stanu.

Međutim, Matea je umesto sporta i poštovanja drugih, izabrala prikupljanje populističkih i nacionalističkih poena, politizovanjem uspeha i ničim izazvana počela da propagira zločinačku akciju Oluja, u kojoj je 1995. godine proterano 250.000 Srba iz Krajine.

Devojka koja je rođena u Kninu, dve godine nakon što su Hrvati izvršili etničko čišćenje u Krajni, uključujući posebno ovaj grad, posle osvajanja zlatne medalje u Tokiju poručila je da želi da se proslava njene zlatne medalje poklopi sa obeležavanjem godišnjice "Oluje", koja, kako kaže, za nju ima veliki značaj.

Svojim komentarima je izazvala i reakciju mnogih srpskih navijača, koji su joj sramotno pretili i vređali je, ali je ona nastavila sa provokacijama i nakon toga zapaljivim izjavama, kao i pevanjem Tompsonove sporne pesme na dočeku u Kninu.

Na sve to, Matea nastavlja da izlazi van granica sporta i da sebe kao sportistu dodatno umanjuje nacionalističkim stavovima. Naime, ona će na proslavi godišnjice Oluje "počasno" dići zastavu Hrvatske, a kako kaže, tu čast ne bi nikada odbila.

- Juče su mi rekli da sam pozvala. Nikad to ne bih odbila. Velika mi je čast - rekla je Matea, a prenosi hrvatski N1.

Video: Šta znači Ivanina izjava videću za dalje: Još je u šoku, za nju ni Pariz 2024. nije daleko

(Telegraf.rs)