Zlatooo! Jovana Preković posle velike drame postala olimpijska šampionka!

Srpska karatistkinja je napravila neverovatan uspeh u Tokiju!

Foto: Tanjug/AP

Srpska karatistkinja Jovana Preković uspela je da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Jovana je u finalnom meču bila bolja od Ksiaoj Jin iz Kine, a ovo je ujedno bila i repriza finala Svetskog prvenstva iz Madrida, kada je naša devojka takođe slavila i osvojila zlatnu medalju, pa je sada došla do "duple krune" i trenutno je vlasnica dve najprestižnije nagrade na svetu!

Naša karatistkinja je ovom pobedom ušla u istoriju Olimpijskih igara kao prva devojka, a verovatno i poslednja, koja je osvojila zlato u karateu, jer je ovaj sport dobio "vajld-kard" za takmičenje u Tokiju, dok već u Parizu neće biti na repertoaru.

Bravo, Jovana!

Tok Jovaninih borbi:

14:37 - JOVANA PREKOVIĆ JE NOVA OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA U KARATEU! Slavi Srbija drugo zlato na ovim Olimpijskim igrama!

14:04 - To je to! Jovana Preković uspela je da savlada Mervu Čorban sa 2:0 i na taj način je zakazala duel sa Ksijaoj Jin.

13:55 - Imamo i prvog polufinalistu, to je Ksijaoj Jin iz Kine koja je zbog Hantei uspela da savlada Egipćanku iako je 1:1. Hantei - većinska odluka sudija.

13:48 - Kreće prvi polufinalni meč : Ksijaoj Jin protiv Điane Lofti.

13:36 - Zbog takmičenja u muškoj 'Kati' došlo je do pomeranja termina polufinalnih borbi u ženskoj konkurenciji Kumitea, gde se takmiči i naša Jovana.

08.00 Jovana je zabeležila još jednu pobedu, ovoga puta nad Egipćankom Gianom Lofti sa 1:0 i bez poraza je otišla u polufinale u kojem radi sa Merve Koban iz Turske. Taj meč je na programu u 13.10 sati.

07.41 - Uspela je Jovana da odnese još jednu pobedu, ali uz veliku dramu... Bila je na korak od poraza, međutim, ipon-om 10 sekundi pre kraja je uspela da se plasira u polufinale.

07.00 Jovana nastavlja sa pobedama, ovoga puta minimalno je savladala Alehandru Grande Risku sa 1:0

06.10 Jovana je radila odlično prvu borbu, a do pobede je došla u poslednjih 10 sekundi odličnim mavaši udarcem nogom za ipon i 3:1 pobedu. Sledeći rival naše takmičarke je Peruanka Alexandra Risko Grande.

Foto: AP/Tanjug
Video: Najbolja karatistkinja sveta nam je otkrila zašto nije snimala akcione filmove u Holivudu

(Telegraf.rs)