Bronzana Ukrajinka na udaru nacije zbog grljenja sa Ruskinjom, ide na "ribanje" kod Ministra odbrane

More kritika je morala da istrpi zbog "nedopustivog" ponašanja

Foto: Tanjug/Ap

Ukrajinska skakačica uvis Jaroslava Mahučik (19), koja je u Tokiju osvojila bronzanu medalju, umesto da je heroj svog naroda, trpi žestoke kritike zbog jednog nesmotrenog poteza neposredno nakon finala u pomenutoj atletskoj disciplini.

I to sa vrha države!

Naime, Jaroslava je uradila nešto neoprostivo s obzirom na date okolnosti - grlila se i čestitala zlato Mariji Lasitskeneovoj, što naravno ne bi bilo ništa sporno da nova šampionka nije Ruskinja.

Zato se 19-godišnja Ukrajinka, inače angažovana pri vojsci, našla na udaru svoje zemlje koja je i dalje u ratu sa Rusijom.

Njeno ponašanje je čak nateralo i zamenicu ministra odbrane Anu Maljar da se oglasi povodom skandala.

Sportisti koji predstavljaju Ukrajinu na međunarodnim takmičenjima moraju da shvate da je rusko-ukrajinski rat u Ukrajini u toku i da nameće određena ograničenja i odgovornost - poručila je putem fejsbuka zamenik ministra odbrane Ana Maljar i dodala da su fotografije ruske i ukrajinske skakačice "izazvale oštre reakcije u društvu".

- Nonšalantno i neoprezno ponašanje naših sportista, koje volimo i za koje iskreno navijamo, može biti predmet neprijateljskih specijalnih operacija informisanja. Žeim i da poručim da prestanete da maltretirate Jaroslavu dok ne čujemo njeno objašnjenje -napisala je zvaničnica ministarstva odbrane.

Ona je takođe dodala da će sa Jaroslavom obaviti razgovor čime ova bude vratila iz Tokija.

Jaroslava je inače za samo nekoliko sati zasuta porukama na svom instagram profilu, većinom su to kritike i uvrede na njen račun zbog činjenice da se grlila sa suparnicom iz neprijateljske države.

(Telegraf.rs)