Raspad Orlova u Hrvatskoj: Švedska nam očitala rukometnu lekciju! (VIDEO)

Sada zavisimo od utakmice Hrvatske i Islanda gde nam odgovara isključivo pobeda "kockastih"

Rukometaši Srbije poraženi su od Švedske sa 30:25 u 2. kolu grupe A na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i sada su u veoma teškoj situaciji pred nastavak takmičenja.

>>>ŠKRBIĆ: Pojedinačno smo bolji od Hrvata, atmosfera u Splitu je bila pozorišna!

Borbenost Srbije protiv Šveđana viđena je samo u prva 2 minuta kada je rezultat na semaforu pokativao 2:2. Skadinavci su posle prvog izjednačenja pokazali zašto spadaju u svetski vrh rukometa, dodali su gas pa je rezultat na semaforu u 7. minutu pokazivao 7.3.

Do poluvremena u napadu Srbije nije viđeno ništa novo u odnosu na prvu utakmicu prvenstva sa Hrvatskom.

Ponovo je izostala igra sa krila, a napade preko sredine protivnik je lako čitao. Cupara je donekle uspevao da sačuva gol Srbije, ali je sa druge strane golman Apelgrin samo u prvom poluvremenu imao 13 odbrana pa je i razlika posle 30 minuta iznosila 6 golova prednosti.

Drugo poluvreme dalo je nadu Srbiji da može do velikog preokreta. Cupara je dobrim odbranama hrabrio saigrače da mogu do pobede. Prišla je Srbija i na 2 razlike ali...

Možda i ključni momenat meča desio se u 51. minutu. Imali smo napada za -1 ali je čudesni Apelgrin odbranio čist zicer Nenadiću. Potom, Marsenić dobija isključenje i Švedska postiže novi gol.

Do kraja, smo uspeli da promašimo napad sa čak dva igrača više i primimo gol. Švedska je rutinski održala i uvećala prednost za potpuni krah Orlova i konačnih Švedska - Srbija 30:25.

Srbija: Cupara 16 odbrana, Šešum 3, Vujić, Đukić 2, Beljanski 3, Nenadić 4, Radivojević , Marković 2, Đorđić 2, Ilić 5, Jovanović 1, Zelenović 1, Marsenić 2, Vujin, Obradović,  Ivanišević bez odbrane

Švedska: Apelgrin 19 odbrana, Heningson 1, Jepson 1, Darj, Tobring 1, Ekberg 3, Palicka, Vane 3, Peterson, Jakobson 4, Lagergrin 5, Gotfridson 1, Arneson, Zahrison 3, Nilsen 3, Nilson 4

TOK MEČA: 

II poluvreme:

60. minut: KRAJ MEČA - Švedska sačuvala prednost 30:25.

56. minut: 23: 29  -Srbija je uspela nemoguće. Sa dva igrača više napravila je faul u napadu i primila gol.

54. minut:  22:25 - Greške Srbije, kontre Švedske.

 51. minut: 21:24 - Ne ide, pa ne ide. Možda i ključni momenat meča. Apelgrin odbranio čist zicer Nenadiću kojim bismo smanjili na samo 1 gol. Potom, Marsenić dobija isključenje i Švedska postiže novi gol. Sa druge strane uzvraćamo sa igračem manje.

 50. minut: 21:23 - Ponovo smanjujemo na tri razlike. Potom ponovo odbramna i kontra. GOL! Dva razlike! Cupara hrabri saigrače da mogu do preokreta!

 48. minut: 19:23 - Jurimo prednost protivnika. Cupara opet brani! Njegov sjajan pas Ilić još jednom odlično koristi. Posle dobre igre u odbrani Đorđić postiže svoj prvi gol na šampionatu.

45. minut: 17: 22  -Apelgrin je začarao mrežu. Odbranio je Srbiji  7 čistih zicera. Ne uspevamo da pogodimo sa igračem više dok 2 gola primamo sa igračem manje.

43. minut: 16:20 - Pad koncentracije u odbrani značilo je 2 nova primljena gola. Trenutno je 4 razlike jer je Šešum iskoristio dosuđeni sedmerac.

40. minut: 15: 18 -Postižemo gol sa igračem manje. Smanjujemo na 4 gola prednosti a odlične odbrane Cupare konačno daju rezultat. Lopta u napadu dolazi do pivota Beljanskog koji smanjuje rezultat na svega tri razlike.

38. minut: 13: 18 - Konačno kontra Srbije daje rezultat. Ilić koristi odličnu i brzu akciju za gol. Međutim, Marsenić u odbrani zarađuje isključenje što Švedska kažnjava novim pogotkom.

35. minut:  12:17  - Nilsen dobija isključenje. Priliku za -4 naši ne koriste, propuštaju napad sa igračem više i priliku da uhvate rezultatski priključak. Vajn sa krila održava prednost sa igračem manje da bi u brzom napadu Đukić konačno pogodio.

32. minut: 11:16 - Šešum u prvom napadu smanjuje prednost. Odbrana Srbije deluje bolje nego u prethodnim utakmicama ali neverovatni Apelgrin brani nemoguće šuteve.

I poluvreme: Švedska je na odmor otišla sa 6 golova viška. Sve promašene zicere naših rukometaša, kao i igru po sredini protivnik je umeo da kazni. 

30. minut:  10:16 - Golman Apelgrin zaustavlja šuteve Šešuma i Jovanovića koji, čini se, isključivo idu kroz sredinu. Vezao je 13 uspešnih odbrana. Još jedan semdmerac za Srbiju koji konačno koristi Nenadić. Selektor Švedske traži tajmaout koji uspešno ralizuju njegovi igrači za konačan rezultat prvog poluvremena.

26.minut: 9:15 - Zelenović kroz sredinu uspeva da "izvuče" sedmerac koji promašujemo. Srbija malo šta može da pogodi. Protivničkog golmana ni udarac loptom u glavu, posle šuta Šešuma, nije omeo. Brani sve bolje i "skida" zicere naših rukometaša koji sledeća dva minuta igraju bez Nenadića koji je zaradio isključenje zbog prigovora. Tajm aut.

20. minut: 7 : 13 - Švedska pokazuje zašto je rukometna velesila. Raznovrsnim kombinacijama u napadu, na koje naši ne mogu da odgovore, povećavaju vođstvo.

18. minut: 7:12   - Ništa novo. Naši ne koriste odlične odbrane Cupare, a promašene zicere Srbije rukometaši Švedske kažnjavaju kontranapadima.

14. minut: 5:9  - Šveđani čuvaju vođstvo. Cupara vezao 4. dobre odbrane što su ostali igrači iskoristili. Marković u 13. minutu konačno postiže gol sa krilne pozicije.

11.minut: 4:8 - Nije dobro. Srbija nastavlja tamo gde je stala u utakmici sa Hrvatskom. Napade kroz sredinu lako "čitaju" Skandinavci. Svetla tačka u igri Srbije golman Cupara koji je vezao par dobih odbrana.

7.minut: 3:7   - Srbija je za 7 minuta primila isto toliko golova.  Šveđani koriste drugi dosuđeni sedmerac i rupe u odbrani naše reprezentacije za novo vođstvo.  Šešum kroz sredinu smanjuje rezultat na 5-3, ali protivnik  kažnjava svaku grešku i iz vezanih kontranapada povećava prednost. Selektor Jovica Cvetković traži tajmaout.

2. minut: 1:2  - Posle uvodnog vođstva Švedske, Srbija preko pivota Beljanskog dolazi do izjednačenja i dobija igrača više. Međutim već u narednom napadu i Beljanski pravi sedmerac i dobija isključenje od 2. minuta.

NAJAVA MEČA:

Posle uvodnog poraza od reprezentacije Hrvatske na startu Evropskog prvenstva Srbija će morati da potraži bodove u utakmici sa Švedskom. Kapitena reprezentacije Srbije Žarka Šešuma nije previše zabrinuo poraz od 10 golova razlike protiv Šahovničara što je i potvrdio za sajt EHF-a:

- Svesni smo činjenice da je za Hrvatsku utakmica protiv nas bila kao šetnja po parku. Ali, zaista želimo da se vratimo. Nije tragedija i zaista mislim da možemo da pobedimo Šveđane - istakao je Šešum.

- Više volim što smo poraženi sa 10 razlike, nego da smo se istrošili i tesno izgubili. Ako pobedimo verovatno ćemo ići dalj, što je najbitnije - dodao je Petar Nenadić koji izuzetno motivisan ulazi u ovak meč:

- Mom sinu je danas rožendan, tako da ću pokušati da pobedim za njega.

Srbija je izgubila sve pripremne mečeve, kao i prvu utakmicu na prvenstvu pa su mečevi sa Švedskom i Islandom biti ili nebiti za izabranike selektora Jovice Cvetkovića.

(Telegraf.rs)