Hrvatska srušila Norvešku i konačno dobila golmana: Moraće da navijaju za Srbiju svim srcem u narednom meču!

Golmani Hrvatske i Francuske briljirali su u pobedama ''Kockastih'' i ''Galskih petlova''

Hrvati su i dalje u igri za polufinale Evropskog prvenstva pošto su pobedili Norvežane u krcatoj areni u Zagrebu.

''Kauboji'' su rano poveli sa 4 gola razlike, a do poluvremena je bilo ipak +2. Na startu drugog dela igre igralo se gol za gol, alisu Grvati ponovo uspeli u jednom momentu da se odlepe i da dođu do +5.

Na kraju meča razbranio se i golman Ivan Stevanović i omogućio Hrvatima da ubedljivije savladaju Norvešku. Upravo je ta pozicija najviše falila ''Kockastima'' u dosadašnjem delu prvenstva. Imao je 15 odbrana, a najefikasniji su bili Štrlek sa 6 i Cindrić sa 5 golova, dok je u redovima Norvežana najbolji bio Sagosen sa 8 golova.

Pogledajte kako seksi Hrvatice mame uzdahe kao čirlidersice na Evropskom prvenstvu:

Hrvatska sada dolazi na deobu 2. mesta sa Norveškom i Švedskom, koja ima meč manje. U narednom kolu je Hrvatska slobodna i sigurno će navijati za Srbiju protiv Francuske, kao i za Belorusiju protiv Švedske.

Ukoliko Švedska savlada i Norvešku i Belorusiju, Hrvatima možda ni pobeda protiv Francuske neće biti dovoljna za plasman u polufinale, jer će se verovatno stvarati krug u kome će odlučivati međusobni skor i gol razlika.

Hrvatska će se sigurno plasirati dalje ukoliko pobedi sa tri razlike Francusku u poslednjem kolu i u tom slučaju joj kalkulacije neće biti potrebne. Može da pobedi i sa dva gola razlike ukoliko da najmanje 22 gola na toj utakmici, jer bi onda u krugu bila bolja od Švedske u krugu koji bi se stvorio između Hrvatske, Francuske i Švedske.

Rukometna reprezentacija Francuske pobedila je Švedsku nešto ranije i na taj način jednom nogom obezbedila plasman u polufinale - 23:17.

Francuzima će za to najverovatnije biti potrebna samo pobeda protiv Srbije (ponedeljak 18.15), pošto su jedina selekcija sa šest bodova.

Francuzi su do trijumfa protiv Švedske došli najviše zahvaljujući golmanu žeraru koji je upisao neverovatnih 19 odbrana. Rezultat je u 36. minutu bio 11:10 za Francuze koji su nedugo zatim poveli sa 19:14 i praktično rešili pitanje pobednika.

Nikola Karabatić je dao dva gola i imao sedam asistencija, dok je njegov brat Luka isključen zbog opasnog faula u prvom poluvremenu.

(Telegraf.rs)