Filadelfija ušla u Superboul! Orlovi zakazali duel sa Brejdijem spektakularnim tačdaunima i granitnom odbranom (VIDEO)

Sjajni kvoterbek Iglsa Nik Fols vodio je tim do trijumfa

Filadelfija Iglsi plasirali su se u Superboul LII, pošto su u finalu Nacionalne fudbalske konferencije savladali Minesota Vajkinge sa ubedljivih 38:7!

Tamo ih čekaju aktuelni šampioni, Nju Ingland Petriotsi, koji su predvođeni Tomom Brejdijem ranije savladali Džeksonvil.

Iglsi su bili ubedljivi pre svojim navijačima, iako je Minesota bolje počela meč i prva došla do tačdauna. Ispostavilo se da su to bili i jedini poeni Vajkinga na meču, koji su ovim porazom propustili priliku da igraju Superboul pred svojim navijačima i da tako postanu prvi tim u istoriji koji je imao tu čast.

Do kraja prve četvrtine Filadelfija je izjednačila, posle greške kvoterbeka Minesote Kejsa Kinama. Njegov pas presekao je Patrik Robinson, koji je imao fantastičnu zaštitu ostalih igrača u jurišu na tačdaun.

''Orlovi'' su do poluvremena došli do vođstva od 24:7 i tu su faktički prelomili meč. Spektakularne pasove delio je kvoterbek Filadelfije Nik Fols.

On je nastavio u istom ritmu i u drugom poluvremenu i nastavio je da deli sjajne pasove za tačdaun. Do kraja utakmice odbrana Filedelfije je bila neprelazna prepreka za Vajkinge, koji su se zaglavljivali pred zonom tačdauna.

Filadelfija nikada u istoriji nije osvojila Superboul, a poslednju priliku imala je 2005. godine, kada ih je u tome sprečio upravo Nju Ingland na čelu s Tomom Brejdijem.

Superboul LII na programu je u noći između 4. i 5. februara.

Inače, pre meča viđene su i nasilne scene oko stadiona, pa je bilo i krvavih glava u sukobu koji je izbio između navijača i organa reda.

(Telegraf.rs)