Zastava Srbije svečano podigunta u Olimpijskom selu u Pjongčangu

U Olimpijskom selu u Pjongčangu je danas na svečanoj ceremoniji podignuta zastava Srbije čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na XXIII Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, Nenad Lalović.

Nakon ceremonije podizanja zastave Srbije u Olimpijskom selu, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije je obišao Olimpijsko selo i sportistima pred sutrašnje zvanično otvaranje Igara poručio ...

- Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno - da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana.

Ceremonija svečanog otvaranja XXIII Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Republike Srbije prisustvovati Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, će biti održana sutra, 9. februara sa početkom u 20,00 časova po lokalnom vremenu.

Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati trku spusta u 11.00 časova po Korejskom lokalnom vremenu, odnosno 3.00 sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.

(D. S.)