Bez zastave i himne, napadaju olimpijsko zlato: Hokejaši Rusije najveća uzdanica svoje zemlje na Igrama!

Najveća uzdanica Rusije na ZOI biće hokejaši koji su projektovani da budu osvajači zlata

Ruski hokejaši žale što ne mogu da nastupe na Olimpijskim igrama u Pjončangu pod svojom zastavom, već moraju pod olimpijskom, ali veruju da će osvajanje zlata ublažiti tugu. S obzirom na to da NHL američka profi liga nije dala svojim igračima da igraju na ZOI, a Kanada ima najviše igrača u NHL, logično je da su Rusi prvi favoriti za zlato jer imaju kompletan tim koji nastupa u drugoj najjačoj ligi na svetu KHL. Treba reći da su 2014. bili prvaci sveta.

>>> ISTORIJSKO DEMOLIRANJE: Rusi zgazili Turke u hokeju sa 42:0, i to na njihovom terenu! (VIDEO)

Rusi su svesni da je ovo idealna prilika za zlato dok se NHL ne predomisli, a samim tim i osveta MOK-u i  Svetskoj antidoping agenciji zbog maltretiranja.

Podsetimo, nekadašnji SSSR kome je naslednik Rusija, osvojio je sedam zlatnih olimpijskih medalja, a sada Rusi imaju priliku da prvi put dođu samostalno do medalje. Poslednji put su na igrama kao ZND (Zajednica nezavisnih država) nastupili u Albertvilu 1992. i uzeli zlato pobedivši Kanadu.

Selektor Oleg Znarok veruje da tim može do najvišeg stepenika na postolju.

undefined

- Srebro nam neće biti oprošteno. Ne bežim od toga, ali ako ne uspem, možda promenim grad i državu. Imamo veliku odgovornost, a ekipa još više jer mnogi nisu mogli doći - rekao je Znarok.

Zanimljivo je da ruski tim ima igrače iz samo tri kluba u Rusiji, ali su pod većim pritiskom Kanada, SAD, Češka i Finska, jer imaju više igrača u NHL-u.

Olimpijski turnir u hokeju počinje u sredu 14. februara a Rusija igra prvi meč sa Slovačkom, dok Slovenija igra sa SAD.

Prvi krug ima tri grupe po četiri ekipe, a svi prolaze dalje, ali onda u zavisnosti od učinka i gol razlike formira se tabela od 12 ekipa, četiri najbolje idu direktno u četvrtfinale, a od 5. do 12. mesta razigravaju međusobno za ulazak u osam najboljih.

Grupa A

Kanada, Češka, Švajcarska, Koreja

Grupa B

SIR ( Rusija), SAD, Slovačka, Slovenija

Grupa C

Švedska, Finska, Norveška, Nemačka

(D. S.)