Skijaš Marko Stevović novim medaljama potvrdio vrhunsku formu (FOTO) (VIDEO)

Mladi sportista osvojio Staru Planinu

Sa Olimpijskih igara u Pjongčangu, pravo na pobednički podijum državnog prvenstva! Skijaš Marko Stevović potvrdio je odličnu formu osvajanjem čak tri odličja na nacionalnom šampionatu održanom prethodnih dana na Staroj Planini i dokazao epitet jednog od naših najboljih skijaša.

>>>Najtrofejniji trener Zvezde preuzeo Partizan: Crveno-beli mu poslali istorijsku poruku kada im je javio da preuzima večitog rivala

Marko je bio prvi u alpskoj kombinaciji u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji (1:36.42) postigavši vreme staze, osvojio je srebrnu medalju i u disciplini Super G (52.06), a poslednjeg dana takmičenja ponovo je uzeo zlato, veleslalomu, na FIS trci (2:02.25).

- Ciljao sam titulu i prezadovoljan sam što sam u tome i uspeo. Konkurencija je bila jaka, i to je razlog više da budem ponosan na sve što sam ostvario na stazi. Tri medalje za tri dana mi daju snagu i za nastavak takmičenja, pre svega za Kopaonik, gde će biti održan državni šampionat u slalomu i veleslalomu. Doduše, fokus mi je do sada bio na brzim disciplinama, ali verujem da ću i tamo biti konkurentan - rekao je Stevović, koji je od skora deo kampanje "Opel za medalju", u kojoj ovaj automobilski brend daje automobile na raspolaganje mladim sportistima za odlaske na takmičenja.

Jedan od naših najboljih mladih skijaša sumirao je i utiske koje nosi iz Južne Koreje.

- Jedno sjajno iskustvo. Podloga je bila malo drugačija, bio je čist veštački sneg i bilo je jako hladno. Staze su specijalno napravljene za ovo takmičenje i sve je bilo novo. Brzine su bile velike, bilo je skokova. Sjajno iskustvo - rekao je Marko i dodao:

- Ja sam zadovoljan svojim rezultatom, s obzirom da sam bio jako blizu plasmanu u top 30. Na žalost, nagazio sam kapiju, imao sam malu povredu kada me je kapija udarila u glavu. Zadovoljan sam.

Kada je reč o planovima i nastavku karijere Stevović ima jasan cilj:

- Imam još međunarodnih takmičenja, u Italiji, Sloveniji i krajnji cilj je medalja na najvećim takmičenjima i Olimpijskim igrama. Ali, sada je vreme da steknem iskustvo jer i Olimpijski šampion ima 35 godina.

(Telegraf.rs)