Srbi su noćna mora za Ruse: Vaterpolisti potopili "stare mušterije" na Evropskom prvenstvu

Druga pobeda naših vaterpolista na šampionatu Starog Kontineta u Barseloni

Srpska vaterpolo reprezentacija zabeležila je novu, 19. uzastopnu pobedu nad Rusijom otkad ova dva tima igraju međusobne duele još od osamostaljenja naše zemlje.

Ekipa selektora Dejana Savića savladala je Ruse u Barseloni, u okviru 2. kola na Evropskom prvenstvu, rezultatom 11:9 i tako, praktično obezbedila prvo mesto kolo pre kraja, koje donosi i preskakanje osmine finala pred dalje nokaut borbe.

Srbiji je preostao još meč protiv Slovačke u grupi, koji bi, na osnovu svega što "Delfini" znače u vaterpolu, ali i Slovaci, trebalo da bude lak posao za naše igrače. Taj meč igra se u petak od 11 sati.

VIDEO: Vaterpolisti posle pobede nad Rusijom

Iako su Rusi dobrano namučili naše vaterpoliste u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 6:5 u našu korist, nisu imali snage za isti ritam u nastavku meča. Već u trećoj deonici, posle serije Srbije 3:0 (Prlainović, Mitrović, Mandić), pobednik je počeo da se nazire.

Do kraja, sa stečenom razlikom, za naše igrače bila je stvar rutine da sačuvaju prednost i upišu novu pobedu protiv "starih mušterija" Rusa koji će do daljeg morati da čekaju na prvi trijumf protiv naše selekcije.

Ovo je inače bio peti međusobni duel Srbije i Rusije na evropskim prvenstvima.

Srbija - Rusija 11:9 (3:2, 3:3, 3:1, 2:3)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Rašović, Randjelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 1, Vico 1, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 2, S. Mitrović 1, B.Mitrović

Rusija: Fedotov, Sučkov, Andrjukov, Derevijankin, Kopsev, Harkov, Merkulov, Nagajev, Bičkov, Holod, Lisunov, Šepeljev, Stasenko

(Telegraf.rs)

Teme