Srbija "uništila" Mađare, nova lekcija Delfina za plasman u polufinale! (FOTO)

Nije bilo ni trunke dileme posle 4:0 u prvoj četvrtini za naš tim, naredni rival trostrukog uzastopnog evropskog šampiona Crna Gora ili Hrvatska

Najbolji srpski vaterpolisti polako obesmišljavaju višegodišnje rivalstvo sa Mađarima. Delfini su upisali još jednu autoritativnu pobedu protiv severnih komšija i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva u Barseloni gde će igrati protiv boljeg iz duela Crna Gora - Hrvatska

Srbija - Mađarska 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)

Savršeno je tim Dejana Savića odigrao prvu deonicu koja je i bila temelj naše nove pobede na putu ka četvrtom uzastopnom zlatu na kontinentalnim šampionatima.

Sve je perfektno funkcionisalo u našoj igri protiv danas u većem delu meča nedoraslih Mađara koji su u prvih osam minuta delovali potpuno bespomoćno, ka odavljenik u viru, uhvaćeni u mašinu srpskih vaterpolista.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona. 

Prlainović je otvorio seriju, nastavio Filipović, a Jakšić sa dva gola dotukao Mađare u furioznoj prvoj četvrtini.

Koliko je naš tim dobro funkcionisao u tom delu meča svedoči i podatak da je prvi gol primio tek u drugoj polovini druge deonice, ali tada je već bilo kasno za Mađare, već smo imali ogromnih 5:1...

Uljuljkani neočekivano visokim vođstvom i inferiornim protivnikom na drugoj strani, srpski vaterpolisti su sklonili nogu "sa gasa" u trećoj četvrtini, pa je Savić, pošto smo primili dva vezana gola, reagovao tajm-autom u nameri da trgne igrače.

- Umorili smo se pa pravimo s*anja, stanite na loptu ljudi, polako... - dao je jasne instrukcije naš selektor momcima u belim kapicama.

Do kraja, uz golove Filipovića i Rašovića odbili smo poslednji udar Mađara, ako se to tako uopšte može nazvati njihov nešto jači angažman u poslednjoj deonici, i više nego sigurno doplivali do polufinala.

Najbolji strelac u našem timu bio je Jakšić sa tri gola koja je postigao iz orva tri pokušaja na utakmici!

Srbija – Mađarska 8:5 (4:0, 1:1, 2:2, 1:2)

Bazen Pikornel. Gledalaca: 1000.

Sudije: Poleti (Italija), Naumov (Rusija).

Igrač više: Srbija 15 (7), Mađarska 9 (2).

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, V.Rašović 1, Ranđelović, Ćuk, D.Pijetlović, Vico 1, Aleksić, Jakšić 3, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović, B.Mitrović.

MAĐARSKA: Nađi, Anjal, Manherc 1, Zalanki 1 , Vamoš, Mezei, Janšik, Kovač, Erdelji, Batori 1, Bedo 2, Pol, Vogel.

VIDEO: Srpski vaterpolisti o tome da li je teže osvajati ili odbraniti zlato.

(Telegraf.rs)