Koju taktiku su vaterpolisti Srbije spremili za Hrvate? (VIDEO)

Srbija je na treningu pred ovaj duel spremala taktičke varijante sa igračem manje i više

Srpski vaterpolisti su pred polufinale sa Hrvatskom (četvrtak 20.30) trenirali dva puta. Prvi trening je bio relaksacioni, a uveče je Savić sa pulenima spremio neke taktičke varijante.

Hrvatska je svetski prvak, pobednik Evropa kupa, Srbija olimpijski i evropski šampion. Za mnoge finale pre finala mada niko ne zapostavlja snagu Španije i Italije.

Sa Hrvatima za finale Evropskog prvenstva! Srpski vaterpolisti imaju priliku da se osvete za poraz na prošlogišnjem Svetskom prvenstvu, a kvota na njih je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za EP u vaterpolu.

Srbija vodi u pobedama 13:10, poslednja tri susreta, polufinale SP u Budimpešti i mečeve Evropa kupa u Splitu i Rijeci su dobili hrvatski igrači.

Andrija Prlainović jedan od najboljih igrača sveta zna koji je recept za pobedu.

-Bilo bi dobro kada bi ponovili odbranu kao sa Mađarima. Tako bi dobili samopouzdanje za igru u napadu. Tu bih voleo više golova iz igre a ne samo kao sa igračem više.

- Mnogo bi nam to značilo u igri. Nemamo problem sa psihologijom zbog njihove tri pobede. To je polufinalna utakmica sa jednim jakim protivnikom, imaćemo ogromnu motivaciju da odemo u finale. Povreda je prošlost a da li je forma prava videćemo u polufinalu ali bitno j da kao ekipa budemo u formi.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona.

(Telegraf.rs)