Emocije progovorile iz kapitena Filipovića: Mnogi su sumnjali u nas, ali odužili smo se narodu! Ovo se ne vežba, za ovo se čovek rađa!

Najbolji igrač turnira bio je prezadovoljan zbog osvajanja četvrte uzastopne titule

Kapiten Srbije Filip Filipović, zvanično najbolji igrač Evropskog prvenstva, posle meča je u izjavi za RTS rekao da je prezadovoljan četvrtom uzastopnom titulom prvaka Evrope, nakon dramatične pobede nad Španijom posle peteraca i zahvalio je navijačima i svima koji su verovali u njih.

Takođe je istkao i da su mnogi sumnjali u njih, ali da su se na pravi načlin odužili narodu i državi, kao i da se penali ne vežbaju, već se za njih čovek rađa.

- Penali se ne vežbaju, za penale se rađa. Videli ste - poker fejs Miloš Ćuk! Četvrti put smo prvaci Evrope! Hvala svima, hvala navijačima, državi! Odužili smo se pre svega narodu, a onda i državi! Ovo je velika stvar, mnogi su sumnjali u nas, ali bitno je da stručni štab i ljudi koji su u vaterpolu nisu, kao ni mi sami - poručio je Filip Filipović, koji je istakao da mu je čast što je kapiten ekipe.

- Najlepši i najlakši zadatak je voditi ove momke. Velika je čast biti kapiten. Četvrti put uzastopno smo prvaci Evrope. Ovo je prilika da slavi ovaj narod. Verovali smo da možemo i da vredimo - ponosno je rekao Filip Filipović.

UNIQA je zvanično osiguranje naše najtrofejnije generacija sportista ikada, koja se u Barseloni bori za četvrtu uzastopnu titulu evropskih šampiona.

VIDEO: Prljava igra, udarci u lice, davljenje... Da li je vaterpolo najbrutalniji i najkrvaviji sport na svetu?

(Telegraf.rs)