Rukometašice spremne za EP, Slađana Pop Lazić poručuje: Da prođemo grupu sa što više bodova!

Rukometašice Srbije u petak startuju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj

Ženska rukometna reprezentacija Srbije putuje u sredu u Francusku gde će učestvovati na Evropskom prvenstvu. Izabranice selektora Ljubomira Obradovića imale su proveru pred polazak na kontinentalni šampionat na Kupu Karpata u Rumuniji, gde su odmerile snage sa domaćom selekcijom i Rusijom.

Srbija je upisala oba poraza - od Rumunije (26:29) i Rusije (32:33), ali Slađana Pop Lazić pivotmen naše selekcije kaže da su devojke spremne za najveće izazove.

Srbija će na šampionatu nastupati u grupi zajedno sa selekcijama Poljske, Danske i Švedske.

- Spremne smo za takmičenje, želimo da prođemo grupu, ako može sa što više bodova, zbog drugog kruga gde se prenose bodovi. Imamo grupu smrti, sve ekipe su za respekt, nije to isti rukomet, ali su svi protivnici jaki - kaže Slađana Pop Lazić za Telegraf.

Samo pobeda i ništa drugo...Slađana Pop Lazić Foto: MN Press

Ona je istakla da nije bilo vremena za pripreme, ali da su kroz ranija okupljanja igračice i selektor postavili strategiju igre

- Nismo imale mnogo vremena za pripreme, svega nekoliko dana i dve prijateljske utakmie koje smo izgubili od Rusije i Rumunije. Međutim, nije nam rezultat bio u prvom planu. Gledali smo na si da sprovedemo taktiku koju smo se dogovorili, kao i da dve nove devojke ubacimo u sistem.

- Takođe na okupljanjima u maju smo već polako počeli da postavljamo sisteme u odbrani, a kasnije i u napadu-  rekla je Pop Lazić.

Spremne su da ostave "srce na terenu" Slađana Pop Lazić u akciji Foto: MN Press

Prvu utakmicu naše devojke igraju u petak protiv Poljske od 18 sati.

- Jako nezgodna ekipa, uopšte nije za potcenjivanje, kao uostalom nijedna ekipa na šampionatu. Znamo neke igračice iz klupskih takmičenja. Moramo da svaku utakmicu odigramo svih 60 minuta maksimalno koncentrisano i jako ako želimo da dođemo do trijumfa - poručila je naša rukometašica.

Srbiju će predstavljati: Golmani: Katarina Tomašević, Marija Čolić, Marina Pantić; Leva Krila: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević; Pivotmeni: Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić; Desna Krila: Katarina Krpež-Šlezak, Željka  Nikolić; Bekovi: Jovana Stoiljković, Ivana Mitrović, Andrea Lekić, Tamara Radojević, Anđela Janjušević, Jelena Javko, Aleksandra Vukajlović, Jelena Trifunović, Marina Dmitrović, Dijana Števin.

Raspored takmičenja u grupi A

30. novembar petak

Srbija - Poljska 18.00

Danska  - Švedska 21.00

02. decembar nedelja

Danska - Poljska 15.00

Švedska - Srbija 18.00

4. decembar, utorak

Švedska - Poljska 18.00

Danska - Srbija 21.00

(D. Stojmenović)