Moralni čin Dejana Savića: Odlazim iz Zvezde, dostojanstvo mi ne da mira posle loših rezultata!

Posle niza neuspeha Savić je odlučio da završi saradnju sa crveno-belima

Aktuelni selektor vaterpolo reprezentacije Srbije i trener Crvene zvezde Dejan Savić podneo je ostavku na mesto trenera crveno-belih.

Savić se zahvalio igračima na saradnji i poželeo im uspeh u nastavku sezone, a o svojoj odluci obevestio je upravu kluba.

Takođe, trofejni trner uputio je javnosti obrazloženje za svoju odluku:

- Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacije iz Kupa Srbije savest i dostojanstvo mi ne daju mira i to je razlog za podnošenje neopozive ostavke na mesto trenera Crvene zvezde. Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako naći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada kao i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo - naveo je Savić.

- Preuzimam odgovornost i smatram da je ovaj čin jedino rešenje. Na ovaj način možda izazovem reakciju buđenja ekipe koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspeh. Dugujem upravi Zvezde veliku zahvalnost na ukazanoj prilici i želim da razumeju da je ovo moralni čin a ne posledica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma - dodao je Savić.

U Ligi šampiona, Zvezda je poslednja u svojoj grupi, sa četiri poraza uz gol r azliku 13:52.

VIDEO - Kako je Pro Reko demolirao Zvezdu

(Telegraf.rs)