Sab Ziro postoji, dolazi iz Moldavije! Zbog bolesne ćerke prkosio je sibirskom mrazu u poduhvatu života (VIDEO)

Dubok naklon za čeličnog čoveka koji je trčao 50 kilometara na temperaturi od "-60" stepeni

Moldavac Dmitri Vološin postigao je neobičan i sasvim sigurno jedan od najzahtevnijih trkačkih rekorda i generalno u sferi sporta, i to usred Sibira po nehumanih "-60" stepeni Celzijusa!

Vološin, inače vlasnik jedne kompanije koja proizvodi mašine za razne namene u industriji, ovaj poduhvat je izveo u ruskoj regiji Jakutiji, gde u ovo doba godine vladaju polarani uslovi, ali upravo je to bio najveći izazov za ovog hrabrog sportistu rekreativca.

Ideja je bila da pretrči 50 kilometara po ekstremno hladnom vremenu (temperatura nije prelazila 60 stepeni ispod nule), uz njega su sve vreme bili lekar i ekipa spasilaca za slučaj da nešto krene po zlu, ipak za sve vreme trke nisu imali potrbe da intervenišu.

Dmitri je distancu prešao za šest sati, živ i zdrav, doduše sa promrzlinama na obrvama i delovima lica, pa je na cilj stigao u neprepoznatljivom izdanju.

Pored toga što je pažnju sveta privukao svojim do sada najvećim poduhvatom, mnoge je njegova oprema i sam izgled asocirao na kultnog lika iz čuvene borilačke igrice "Mortal Kombat", Sab Ziroa.

Foto: ruplty/scrennshot

Zbog teških vremenskih uslova morao da je nosi specijalnu masku za disanje i toplotnu zaštitu za vrat - baš kao popularni junak iz video igrice.

Bilo je kao da sam išao u svemir, hladno i nigde vazduha. Grozno. Neću ovo više ponoviti - opisao je Dmitri krizu kroz koju je prolazio pošto je istrčao zadatu dužinu.

Trčanje po hladnoći je inače deo Dmitrijevog "Unfrozen" projekta koji za cilj ima da skrene pažnju ljudi na cerebralnu paralizu od koje boluje i njegova ćerka.

Ona mu je glavna motivacija svega što radi u životu.

- U najtežim trenucima (trčanja), sam mislio na svoju porodicu, koja je zabrinuta za mene. Kada sam želeo da odustanem, milio sam na moju ćerkicu Evu, koja čeka na pomoć. Više od svega sam želeo da uđem u moju saunu - rekao je Vološin.

Ovo inače nije prvi put da uzima učešće u trkama po ekstremnim temperaturnim uslovima, prošlog aprila je trčao na Severnom polu, a pre pet godina završio je izazov "Ajron men" u cirihu (plivanje, biciklo, trčanje).

(Telegraf.rs)