Peruničić naknadno pozvao dvojicu igrača za meč protiv Hrvatske!

Kadrovski problemi za Orlove pred meč sa Kaubojima

Nenad Peruničić, trener rukometne reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije povodom utakmice 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Hrvatske.

Orlovi u četvrtak 11. aptila od 18.00 časova igraju protiv Kauboja u Pioniru, a Petuničić je naknadno pozvao Ivana Dimitrijevića i Stevana Sretenovića.koji će zameniti Nemanju Obradovića i Jovicu Nikolića.

- Kao što znate sledećeg četvrtka nas očekuje treće kolo kvalifikacija, ali isto tako i znate da nismo dobro krenuli. Onu prvu utakmicu protiv Belgije, mogu da kažem i da nismo imali sreće. Situacija je trenutno takva da imamo određenih kadrovski problema, imamo povređene igrače. Sama utakmica nosi drugačiju težinu, u odnosu na prve dve, s obzirom da igramo protiv velikog rivala, selekcije Hrvatske. Gajim veliko poštovanje za ono što su oni u radili u proteklih 20 godina - rekao je Peruničić i dodao:

Selektor Orlova u problemima Foto: Profimedia/AFP

- Izbor igrača je čisto naš. Znate, postoji naša selekcija, ali i prirodna selekcija. Zbog povreda nećemo moći da računamo na neke igrače. Bogdan Radivojević ima distorziju zgloba, videćemo koliko će biti spreman za duele. Mladi Jovica Nikolić je doživeo povredu u prethodnoj utakmici protiv Dinama, čekamo rezultate pregleda. Ono što je svakako problem za nas, to je što ćemo kompletni biti tek u utorak. Ono što mogu da kažem, jeste da su svi igrači u konstantnom kontaktu sa kondicionim trenerom i medicinskim timom.

Srbija se posle dugo vremena vraća u bivši „Pionir“, a selektor i njegov zamenik svakako priželjkuju pune tribine, i pozitivnu, sportsku atmosferu.

- Znam koliko hala „Aleksandar Nikolić“ znači. Iskreno, voleo bih da ti momci osete tako navijanje, atmosferu. Naravno da puna hala može da da vetar u leđa, ali nekada i da odseče noge. Pokušaćemo da kroz priču sa igračima pokušamo da im pomognemo da to prevaziđu.

Jovanović i Peruničić na klupi Srbije Foto: Arenasport

Pomoćnik selektora „Orlova“ Nedeljko Jovanović takođe ističe da ih očekuje težak zadatak u predstojećem periodu

- Imamo kratak period za konsolidaciju i pripreme, pred rekao bih,najvažniju utakmicu u kvalifikacijama. Slika koju smo pokazali na te prve dve utakmice je dosta drugačija u odnosu na prethodni period, ima dosta oscilacija, naravno. Imamo priliku da ovde, u četvrtak protiv renomirane ekipe Hrvatske da pružimo mnogo bolju partiju. Siguran sam da su igrači svesni, da može da se pruži mnogo bolja partija i da se ostvari značajna pobeda. U ovom trenutku se mnogim igračima pruža šansa da stvore novi imidž i da pomognu srpskom rukometu - rekao je Jovanović.

(Telegraf.rs)