Prlainović podržava promene: Svi sportovi favorizuju napadače, pa tako treba i vaterpolo (VIDEO)

Vaterpolista našeg nacionalnog tima Andrija Prlainović objašnjava ideju promene pravila

Prlainović priznaje doduše da su promene malo zatekle igrače pa je protiv Hrvatske bilo skoro 40 isključenja igrača dve selekcije, a gosti su na kraju ostali bez rezervi.

Srbija, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, na kraju je u takvim okolnostima slavila 11:10 u napetoj završnici i upisala je drugi trijumf u grupi B posle Australije (12:8).

- Nisu za mene iznenađenje ovi rezultati prva dva dana. Dugačak je i turnir, treba biti junak poslednja tri dana. Šest dana je dosta dugo kad svakog dana igraš, sigurno je da će se neki podići tokom turnira, nadam se da ćemo i mi - istakao je Prlainović posle meča.

On je postigao i pobedonosni pogodak na nešto manje od minuta pre kraja utakmice. Prokomentarisao je i nove kriterijume suđenja sa kojim se susreću svi u bazenu, ali i sudije koje dele pravdu.

- Drugačije je sada, kako njima, tako i nama... Ima smisla. Ja jesam za isključenja u kretnji igrača u napadu, kada su odbrambenom igraču obe ruke u vodi, tad jesam za isključenja. Tu se sudi bolje nego što se sudilo. Jesam da se nagradi napadač u kretnji u napadu, ono što se radi u svim drugim sportovima. Da se smanji držanje sa dve ruke i držanje u plivanju na minimalan nivo. Mislim da je to ideja, da se vaterpolo oslobodi tog klinča, pre svega u spoljnoj liniji - smatra naš vaterpolista.

Srbija poslednji meč u grupi igra protiv Kazahstana u četvrtak popodne.

VIDEO - Nisam imao više nijednog igrača na klupi: Tucak oduševljen Beograđanima i ljut zbog suđenja

(M.LJ)