Glave su vruće, još nije vreme za analizu: Dejan Savić oštar posle 5. mesta na Svetskom prvenstvu

Biće dosta posla za Savića

Srpski vaterpolisti su pobedom protiv Australije osvojili peto mesto na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. To je realan plasman za ekipu koja je u šest utakmica zabeležila četiri pobede (jednu na peterce) i po jedan remi i poraz u četvrtfinalu protiv Španije.

U trećoj četvrtini je Srbija pala, neke sudijske odluke su bile diskutabilne. Rival je smanjio na 10:5, početkom poslednjeg dela je bilo i 10:7. Tada je Ćuk četvrtim golom postavio stvari na svoje mesto, a potom su Rističević i Viktor Rašović dva puta bili sjajni asistenti Strahinji Rašoviću, najboljem našem strelcu na turniru, za konačan trijumf.

Selektor Dejan Savić je kratko prokomentarisao utakmicu.

- Početak je bio u našu korist u svim sferama. Posle smo imali neobjašnjiv pad. Fatović je tražio presing zbog velike razlike. Na kraju smo malo i čuvali rezultat. Nije još vreme za konačnu analizu, glave su vruće.

Strahinja Rašović je bio sve vreme turnira u golgeterskoj formi, postigao je 17 golova.

- Ličili smo na susret sa Grčkom, tako se igra za Srbiju. Uvek postoje želja i motiv, jedino protiv Nemaca to nije tako izgledalo. Odigrali smo muški i tako treba uvek da bude. Mnogo nam znači trijumf, sada smo iskusniji. Napravili smo iskorak u karijerama. Sledeći put, ako ga bude, verujem da ćemo biti još bolji. Možemo da igramo sa svakom ekipom na svetu. Ostaje žal zbog poraza u susretu sa Španijom, tada je trebalo da budemo najbolji, da budemo kao što smo bili danas.

(Telegraf.rs)