Obraćanje koje su svi čekali: Putin napokon progovorio o drakonskoj suspenziji za ruski sport!

Rusi očigledno dosta nada polažu u žalbu

Ruski predsednik Vladimir Putin napokon se oglasio zbog odluke Svetske antidoping agencije (WADA) da suspenduju njegovu zemlju na četiri godine odsustva sa nejvećih sportskih događaja!

WADA je u ponedlejak šokirala celi svet, pogotovo Rusiju, nakon sastanka koji je održan u Lozani, a svi su s nestrpljenjem čekali da vide šta će Putin reći na to.

Pogotovo što je doputovao u Pariz na sastanak u okviru Normandijske četvorke, koju čine Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina.

Na konfrenciji koja je održana, Putin je istakao da zaključak Agencije ne sadrži pritužbe upućene ruskom Olimpijskom odboru.

Foto: Tanjug/AP

- Ako nema pritužbi protiv neke zemlje, onda se ona mora takmičiti pod svojom zastavom. To je zapisano u Olimpijskoj povelji. To znači da njihove odluke krše povelju i imamo temelje za žalbu - rekao je Putin i dodao:

- Ako neko donese odluku o kolektivnoj kazni, mislim da se može pretpostaviti da temelj takve odluke nije briga o čistoći međunarodnog sporta nego politička odluka koja nema nikakve veze sa interesima sporta.

Podsetimo, Rusija ima 21 dan za žalbu na odluku WADA.

Video: Medvedev o suspenziji ruskih sportista

(Telegraf.rs)