Srbiju čekaju opasni bekovi: Vujić i Orlovi jedva čekaju početak Evropskog prvenstva

Takmičenje startuje u četvrtak

Bek rukometne reprezentacije Srbije Stefan Vujić uverava da je reprezentacija Srbije analizirala Belorusiju i timski i pojedinačno, te da je spremna za početak Evropskog prvenstva.

Srbija prvi meč igra u četvrtak od 18 sati i 15 minuta u Gracu, gde su naši reprezentativci stigli direktno sa pripremnih mečeva protiv Francuske i Norveške.

- Ostalo je još malo više od 24 sata do početka. Svi željno iščekujemo da sve krene. Pripreme su prošle dobro, bez povreda i mislim da smo spremni. Što se Belorusije tiče, suština njihove igre je bazirana na bekovskoj liniji i imaju mnogo dobrog pivotmena. Analizu smo odradili i pojedinačno o svakom igraču i kolektivno. Jaki su jedan na jedan, imaju šut spolja. Odbrana im je dobra, ali malo manje pokretljiva što nama može da odgovara ako iskoristimo to sa bržim igračima. Nadam se da ćemo otvoriti prvenstvo pobedom - rekao je Vujić novinarima u Gracu.

Selektor srpskih rukometaša Nenad Peruničić dodao je da je ova ekipa sazrela za izazov koji je očekuje.

- Belorusija je jedna dobra, kompaktna ekipa. Znate i sami kako smo pre godinu i po dana prošli protiv njih (poraz u Nišu), jer smo verovatno tada igrali malo potcenjivački. To u ovom trenutku ne postoji sa naše strane. Oni su sada sjajni igrači i imaju taj luksuz da imaju tim koji igra Ligu šampiona, SEHA ligu. Dosta igrača se kod njih dobro poznaje, igraju zajedno u klubu, tako da im prilagođavanje i okupljanje ne fali - rekao je Peruničić.

Preostale dve ekipe koje su u grupi sa Srbijom i Belorusijom su Hrvatska i Crna Gora, te naš tim očekuje težak zadatak i put do naredne runde takmičenja.

Video: Utakmica sa Danskom rešena je fantastičnom odbranom Srpkinja

(Telegraf.rs)