Kakva drama Crnogoraca i Hrvata, gol-razlika odlučuje ko će biti rival Srbiji u 1/4 finalu EP

Kockasti vodilis a 10:5, pa su u poslednjem minutu spašavali ''živu glavu'' * Španija je trenutno bliža prvom mestu u grupi C za dva gola, ali Mađari imaju čemu da se nadaju u 3. kolu

Foto. AP/Tanjug

Vaterpolisti Mađarske i Španije odigrali su nerešeno u derbiju 2. kola Evropskog prvenstva u Budimpešti - 11:11 (4:2, 1:2, 3:4, 3:3)!

Ovaj bod trenutno više ide na ruku Španiji koja za dva gola ima bolju gol-razliku od domaćina, a ona bi mogla da bude ključna u borbi za direktan plasman u četvrtfinale.

Podsetimo, samo prvoplasirani timovi idu u TOP 8, dok će drugi i treći razigravati u osmini finala.

Ova grupa C bitna je i zbog toga što će dati rivala Srbiji u četvrtfinalu. Biće to drugoplasirani tim ukoliko isti opravda ulogu favorita u osmini finala protiv trećeplasiranog iz grupe A. Trenutno je Nemačka.

Španija svoj naredni meč igra protiv Turske, dok će Mađari razliku juriti protiv Malte.

Golman Mađarske Vogel Foto: AP/Tanjug

Hrvatska je u derbiju grupe A, i to posle velike drame pobedila Crnu Goru rezultatom 11:10 i na taj način su obezbedili direktan plasman u četvrtfinale.

Junak pobede je golman Bijač koji je u poslednjem minutu dva puta zaustavio udarce Crnogoraca, jednom čak i sa igračem više.

Vodili su Hrvati sa 8:3 i 10:5, ali je Crna Gora izjednačila na 10:10. Međutim, Garsija je na ulasku u poslednji minut pogodio za velikih trijumf.

Rezultati:

Nemačka - Slovačka 8:5

Malta - Turska 10:13

Rumunija - Srbija 7:15

Rusija - Holandija 15:9

Grčka - Gruzija 17:10

Francuska - Italija 7:10

Mađarska - Španija 11:11

Crna Gora - Hrvatska 10:11

(Telegraf.rs)