Zvezdi kazna 100.000 zbog nacionalističkih uvreda, Pazarcima 300.000 zbog istupanja iz lige

I jedni i drugi su naneli veliku štetu srpskom rukometu i sportu, kažu u ARKUS ligi

Foto: RK Novi Pazar

Skandal na rukometnoj utakmici u Beogradu između Crvene zvezde i Novog Pazara, koja je odigrana pre dve nedelje, konačno je dobio epilog.

Direktor ARKUS rukometne lige Milorad Šolević potpisao je rešenje kojim se Pazarci finansijski kažnjavaju sa 300.000 dinara.

- Prilikom određivanja disciplinske sankcije, Direktor nije prepoznao nijednu olakšavajuću okolnost, dok je kao otežavajuću okolnost procenio činjenicu da prijavljeni klub nije koristio mehanizme Asoscijacije i RSS-a kao i instrumente nadležnih ministarstava u cilju prevazilaženja problema već je ishitrenim istupanjem iz ARKUS lige rukometu i sportu uopšte naneo vema veliku štetu - navodi se u saopštenju.

S druge strane, Crvena zvezda je zbog ispada navijača, odnosno propusta u organizaciji utakmice, time što je dozvolila unošenje uvredljivih transparenata sankcionisana sa 100.000 dinara.

- Kao olakšavajuća okolnost crveno-belima je uzeto to što su predstavnici kluba hitro reagovali i uklonili sporne parole, kao i to što na teren i na igrače nije ubačen nijedan predmet pa se procenjuje da “nije bila ugrožena bezbednost sportista”. Ali, kao otežavajuća okolnost uzeto je to što je ceo ovaj nemili događaj - koji je odjeknuo širom Balkana pa i dalje - naneo veću štetu i ligi i rukometu i srpskom sportu, a pride je “u suprotnosti je sa načelima poštovanja verskih, nacionalni hi političkih različitosti svih za koje se Asocijacija i Rukometni savez zalažu - poručuju iz ARKUS lige.

Video: Od mog imenjaka Vučića očekujem samo pravdu i da prestane diskriminacija

(Telegraf.rs)