Potpuno novi Federer dolazi na šljaku Rolan Garosa: Jedan važan detalj Švajcarca će izdvojiti od ostalih tenisera!

Švajcarski teniser pokušaće da posle 10 godina ponovo osvoji Rolan Garos

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer rešen je da ove godine napravi veliki uspeh na Rolan Garosu, pa je tako posle učešća na mastersu u Madridu, iznenada najavio i svoj dolazak u Rim, sve kako bi se što bolje pripremio za Gren slem koji nije osvojio 10 godina. 

Tako se Federer vraća na šljaku Pariza, a ono što je sigurno, biće velika misterija za svoje protivnike koji bi mogli da ga potcene. Prema najavama, Švajcarac bi mogao da bude mnogo opasniji nego što to i sami navijači očekuju, naročito posle izdanja u Madridu, na kojem je, kako smatraju stručnjaci, prikazao neverovatan tenis, ali je ispao zbog "partije karijere Tima".

Foto: Tanjug/AP

Tako mediji u britaniji i francuskoj prenose da će Rodžer najverovatnije delimično promeniti i taktiku kako bi se što bolje prilagodio uslovima podloge koja mu ne leži najbolje.

Nekadašnji teniser i teniski analitičar Greg Rusedski ističe turnir u Madridu kao dobar pokazatelj onoga što se može očekivati od vlasnika 20 Gren slemova.

- Gledao sam ga protiv Tima. Mislim da Rodžer ne ostavlja prostora da uhvati ritam. To je jako komplikovana strategija. Dobra je kada se igraju dva seta, kao što je slučaj u Madridu i Rimu, ali videćemo šta će biti u Parizu gde će u nekom momentu morati da uspori - rekao je on.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)