Navijači "poludeli" za kartama kad su čuli da se Federer vraća u Rim: Cene ulaznica se duplirale!

Efekat Federer na delu

Tek pošto je švajcarski teniser Rodžer Federer potvrdio da će igrati na Mastersu u Rimu 2019, predsednik italijanskog Teniskog saveza Anđelo Binagi objavio je informaciju da se cena ulaznica za meč u sredu udvostručila.

Švajcarac će se po prvi put pojaviti na Foro Italiku još od 2016. godine kada ga je pobedio Dominik Tim. Nakon toga se okolnosti i zdravstveno stanje nisu poklapali, a Federer je i zbog godina preskakao turnire na šljaci.

Sada, kada to nije uradio, najjeftinija karta je 143 evra.

- Za Rodžerov meč u sredu smo udvostručili cene neprodatih ulaznica. To je način da nagradimo navijače koji su prvi rezervisali svoja mesta i platili su mnogo manje. Ovo je prva godina kada je na snazi popust od deset posto za članova FIT (Teniski savez Italije) i registrovani imaju prioritet - rekao je Binagi u najavi turnira.

Već do trećeg maja je, po njegovim rečima, turnir u Rimu zaradio onoliko novca koliko je inkasirao ukupno prošle godine. Federer je kao treći igrač planete slobodan u prvom kolu, a u drugom će u sredu igrati protiv Žoaa Souze koji je bio bolji od Fransesa Tijafoa u svom uvodnom meču turnira.

VIDEO - Vilander za Telegraf: Ako Đoković osvoji Rolan Garos ulazi u priču o najboljem svih vremena

(M.Ljubisavljević)