Senzacija! Ruska tinejdžerka pobedila nemačku šampionku u prvom kolu pariskog Grend slema! (VIDEO)

Prvo kolo i prvo iznenađenje u Parizu

Ruska teniserka Anastasija Potapova priredila je senzaciju pobedom nad Anđelik Kerber iz Nemačke u dva seta!

Ruskinja je pobedila 6:4, 6:2 za sat i 14 minuta igre, pa je 18-godišnja tinejdžerka ujedno upisala i prvi trijumf nad nekom od top 10 igračica sa WTA liste. Sudbina je htela da to bude rovita Nemica koja u poslednje vreme nije mogla da igra zbog povrede skočnog zgloba.

Kerber je prva izgubila servis već u drugom gemu meča, ali je mlada Potapova, 81. igračica planete pretrpela brejk već u narednom gemu.

Isti scenario se ponovio i u šestom, odnosno sedmom gemu i Potapova je vodila 4:3, bez prednosti brejka. Tako je ostalo sve do desetog gema kada je Kerber još jednom popustila i izgubila prvi set.

U drugom je njena protivnica brzo povela 4:0, pre nego što je peta igračica planete uspela da joj oduzme servis za tanku nadu da može da uradi nešto više.

Umesto toga, Potapova je još jednom bila ubedljiva i došla do tri meč lopte na servis protivnice. Nije iskoristila prve dve, jeste treću i iznenadila je teniski svet.

Ona će u narednom kolu igrati protiv bolje iz okršaja Vang i Vondorusove.

Što se tiče ostalih igračica, Petra Martić je pobedila Tunižanku On Žaber (6:1, 6:2), Garbinje Muguruza se pomučila ali slavila protiv Tejlor Taunsend u tri seta (5:7, 6:2, 6:2), a Džoana Larson iz Švedske je iznenadila Slovakinju Magdalenu Ribarikovu sa 6:3, 6:4.

VIDEO - Bakice objasnile Srđanu Đokoviću kako Novak treba da igra protiv Nadala

(Telegraf.rs)