Tipsarević se fantastično vratio "iz mrtvih" i žestoko namučio Dimitrova, pa posle tri sata morao da pruži ruku boljem! (FOTO)

Teško će pasti ovaj poraz našem igraču

Srpski teniser Janko Tipsarević poražen je u prvom kolu Rolan Garosa posle velike borbe sa bugarskim igračem Grigorom Dimitrovim u pet setova 3:6, 0:6, 7:6 (4), 6:3, 4:6.

Tipsarević je odigrao teniski klasik u svom stilu, išao je od očaja do sjaja i nazad i na kraju je jedan loš bekhend izbacio u aut umesto da ga smesti na liniju, što je Dimitrovu donelo servis za pobedu.

U desetom gemu petog seta je Tipsa imao i brejk šansu, Dimitrov se izvukao agresivnim ravnim udarcima i naterao je Janka na tri greške.

Janko je bio opasan u prvom setu i uspevao je da oduzme servis Dimitrovu ali nije mogao da sačuva svoj, pa je Bugarin pretrpeo dva i napravio tri brejka što mu je bilo dovoljno za 1-0.

U drugom setu je bukvalno počistio Janka sa terena već od prvog gema, pa je bilo jasno da se srpski teniser bori sa sobom i starom mišlju zbog čega u prvom kolu mora da dobije teškog rivala.

Tipsarević nije dobro servirao, činilo se da ga muči i noga i tražio je pomoć lekara u drugom setu. Dimitrov je u tom delu igre osvojio šesti brejk u nizu i sa 6:0 ekspresno poveo 2-0.

Početak trećeg seta je nagovestio već viđen razvoj događaja jer je Bugarin uzeo servis Srbinu i poveo 1:0, da bi potpuno iznebuha Janko proradio posle 11 vezanih izgubljenih gemova!

Napravio je brejk i onda uspeo da sačuva svoj servis te je poveo 2:1. Sačuvao je svoj servis do finiša kada je u osmom gemu napravio brejk i smanjio na 2-1.

Imao je srpski igrač i u četvrtom setu prednost koju je prokockao u desetom gemu. I pre toga je Grigor mogao da mu oduzme servis, ali je Janko spasao pet brejk šansi, potom ispustio i set loptu na servisu rivala, a onda se desilo neizbežno.

Bugarin je uspeo da vrati brejk i izjednači na 5:5, ali ne i da osvoji set. Tipsarević se stabilizovao nakon što se otišlo u taj-brejk u kom je Tipsa bio bolji 7:4.

Poslednji set je bio tvrd i naporan i samo je Dimitrov u trećem gemu pripretio, da bi se ušlo u ritam gem za gem, sve do spomenutog promašenog bekhenda Srbina koji će se ispostaviti ključnim.

Dimitrov je poveo 5:4 i servirao za pobedu, Janko je odigrao fantastičan prvi poen u kom je promenama pravca išetao rivala po terenu, došao je i do brejk prilike, ali je Bugarin dva ključna poena vredna drugog kola u tom gemu dobio dubokim udarcima koje Tipsarević nije mogao da vrati u polje.

Dimitrov će u narednom kolu igrati protiv Marina Čilića. Hrvat je u prvom kolu bio bolji od italijanskog igrača Tomasa Fabijana u tri seta.

VIDEO - Novak Đoković preterao s treningom i razvalio pod

(Telegraf.rs)