Đereov uspeh karijere na Grend slemu: Opet je dobio meč bez izgubljenog seta, sledi mu paklen rival u trećem kolu

Nezaustavljiv je srpski teniser, naredni rival mu je neugodni Nišikori

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, što mu je najbolji rezultat na Grend Slem turnirima!

On je u drugom kolu savladao 19 - godišnjeg Australijanca Alekseja Popirina 3:0 (6:4, 7:6, 6:4) i u narednoj rundi čeka ga veliki izazov protiv sjajnog Nišikorija koji je eliminisao congu 3:1.

Laslu je dosadašnji najbolji rezultat na turnirima "velike četvorke" bilo drugo kolo US Opena prošle godine, a sada je otišao korak dalje, i to u velikom stilu - prva dva meča u Parizu dobio je sa set količnikom 6:0.

U prvom kolu je "rešio" Španca Ramosa Vinjolasa, a njegove reči posle tog duela kao da su najavile ono što se danas desilo na terenu pariske šljake.

- Od osvajanja turnira u Riu, na treninzima ne briljiram, ali uspevam da podignem formu i koncentraciju za mečeve, i tako postignem rezultate koji mi znače u smislu boljeg plasmana i samopouzdanja. Zadovoljan sam sa današnjim mečem, i mislim da bih, na osnovu danas prikazanog, mogao da ostvarim dobar rezultat na Rolan Garosu - proročki je najavio Laslo "čišćenje" četiri godine mlađeg rivala iz Australije.

Vladao je situacijom Đere protiv Popirina, jedan brejk bio mu je dovoljan da završi prvi set u svoju korist, da bi u drugom morao tek malo više da se pomuči - no i taj deo igre je prisvojio sebi posle taj-brejka.

Na 2:0 bilo je jasno da Đere ima "pobedu u rukama", trebalo je samo završiti posao. Ključan je bio deseti gem na servis Australijanca, Đere je imao 40:15, ali nije isprva iskoristio dve meč lopte, no nije ostavio ni promil šanse rivalu da se iskobelja iz neprijatne situacije. Treća meč lopta je bila ona prava, za pobedu i novi veliki pomak u karijeri talentovanog Senćanina.

Sve tekstove i aktuelnosti sa pariskog Grend Slema moete pratiti u svakom trenutku na ovom linku.

(Telegraf.rs)