Grofov napadač zakucao Saudijsku Arabiju: Rusija uz 2 evrogola petardirala rivala na startu Mundijala! (VIDEO)

Teško da su Rusi mogli da zamisle bolji početak Mundijala!

Fudbaleri Rusije i Saudijske Arabije otvorili su takmičenje na Mundijalu, prvom utakmicom u grupi A, a Zbornaja je trijumfovala sa ubedljivih 5:0!

Rusija je domaćin Svetskog prvenstva i željna je dokazivanja pred celom planetom, i kao dobar organizator i kao tim. Neki ispiti su na startu položeni.

>>>Groznica Mundijala počela, Moskva se na otvaranju spektakularno predstavila svetu! (VIDEO)

Odavno Rusi ne beleže uspehe kao nekada u vremenima SSSR-a, mali bljesak imali su na Evropskom prvenstvu 2008. kada su došli do polufinala, ali Mundijal je posebna priča.

Pala je Saudijska Arabija na startu takmičenja, i to pošto joj je rano ugašen startni entuzijazam.

Imali su Arapi dobru startnu inicijativu, ali je Gazinski najavio ubedljivu pobedu pogotkom u 12. minutu. Nadovezao se Čerišev u 43, dok je Dzjuba zapečatio trijumf u 72. kao džoker, a Čerišev je uspeo da postigne još jedan pogodak.

RUSIJA - SAUDIJSKA ARABIJA 5:0

Sudija: Nestor Pitana Stadion: Lužnjiki

(Gazinski 12, Čerišev 43, 92, Dzjuba 72, Golovin 94)

Rusija: Akinfejev, Fernandeš, Kutepov, Ignjaševič, Žirkov, Gazinski, Zobnin, Samedov (od 64. Kuzjajev), Golovin, Džagoev (od 24. Čerišev), Smolov (od 70. Dzjuba)

S. Arabija: Al Mujauf, Al Burajk, Al Davsari, Al Faraj, Al Jasim, Al Salavi, Al Šarani, Al Šehri, Havsavi O, Havsavi, Otajf (od 64. Al Muvalad)

TOK MEČA

Blagu je inicijativu imala Arabija u prvih 10 minuta, dok se Rusija nije konsolidovala u presingu, a onda je zadala ozbiljan udarac već u 12. minutu, kada je Gazinski odlično skočio na ubacivanje Golovina.

Očajni su bili igrači Saudijske Arabije u skoku tokom celog meča, ali je sve kulminiralo vrlo rano, što je bilo nepopravljivo i nenadoknadivo za ekipu Huana Antonija Picija.

Samopouzdanje je Rusima poraslo, nisu očajavali ni kada je povredu doživeo Džagoev, kog je rano zamenio Čerišev. Naprotiv, ispostavilo se da je Čerišev bio gladan igre i to je pokazao maestralnim pogotkom pred kraj poluvremena. Bio je sam na levoj strani i u pravo vreme mu je Zobnin dodao, pa je usledio pomalo ponižavajuć momenat za Arape.

Čerišev je jednom fintom u proklizavanje bacio Havsavija i Al Burajka, pa je samo zakucao loptu pod prečku nemoćnog Al Muajufa za 2:0. Bio je to idealan momeant za dupliranje vođstva, pred odlazak na odmor, pa je Rusija sebi mogla da dozvoli i laganiji tempo protiv prilično inferiornog rivala.

Razlika u kvalitetu je ipak bila prevelika i to je bilo očigledno u svakom momentu, a još jedna izmena je bila delotvorna za Rusiju.

Fudbaler Arsenala iz Tule i prošlogodišnji adut Miodraga Božovića iz ovog kluba, Artjom Dzjuba, dočekao je novi sjajan centaršut Golovina za 3:0 u 72. minutu, samo minut po ulasku u igru umesto Smolova.

Na kraju, Čerišev je hteo definitivno da stavi tačku na meč u 92. minutu, lagano je bocnuo loptu sa 20-ak metara, pravo u rašlje!

Ipak, pao je još jedan gol, i to iz slobodnog udarca. Golovin je bez dileme igrač meča, posle dve asistencije dao je elegantan pogodak iz prekida, bez velikog zaleta i sa dobrom procenom kako da prebaci živi zid.

(Telegraf.rs)