Džaku i Šaćirija čekaju po dva meča suspenzije, Švajcarci sazvali vanrednu konferenciju!

BBC najavio rigoroznu mundijalsku kaznu, Švajcarci se oglasili!

Predsednik FS Švajcarske Piter Žilijeron oglasio se povodom FIFA disciplinskog postupka protiv Granita Džake i Džerdana Šaćirija.

Oni su gestikulacijom albanskog orla slavili pobedu nad Srbijom sa 2:1, zbog čega je FIFA reagovala u subotu uveče.

- Očekujemo odluku u ponedeljak, veoma brzo, imamo Klaudija Sulsera, advokata koji će zastupati nas. Imamo već iskustvo sa sličnim situacijama, kada su na tapetu bili Otmar Hicfeld i Aleks Frei - rekao je na vanrendoj konferenciji Žilijeron, koji je poručio da ne treba niko da bude previše pesimističan.

VIDEO: Krstajić emotivno: I ja sam bio fudbaler, moja je krivica ali pokradeni smo

Ipak, BBC prenosi da Džaka i Šaćiri mogu da se suoče sa dva meča suspenzije zbog proslave, pa bi propustili poslednji meč grupe sa Kostarikom u sredu od 20 časova, zatim i osminu finala ukoliko se kvalifikuju.

Pod članom 54, svako ko provocira publiku tokom utakmice, biće kažnjen minimum na dve utakmice i sankcionisan sa minimalno 5.000 švajcarskih franaka. Sada preostaje da eksperti FIFA utvrde da je ilustrovanje albanskog orla provokacija.

VIDEO: Albanska Švajcarska! Albanci maltretirali Srbe i slavili pobedu Švajcarske uz simbole "crnog orla"

Sa druge strane, na vanrednoj konferenciji, Žilijeron je delovao smireno i sigurno da kazne neće biti.

- Prvo o čemu sam razmišljao je da smo pobedili sa 2:1, ne slavlje. Kapiten Lihštajner je takođe stao uz tim, ovakve stvari nas samo čine solidarnijim. Ako protiv Srbije preokrenete, to je znak zrelosti. Mnogo se pisalo o ovom slučaju slavlja, ali to je razumljivo. Ne treba biti previše pesimistični.

Takođe, na udaru je Mladen Krstajić zbog izjave da bi poslao Feliksa Briha u Hag, ne bi se završilo na žutom ili crvenom kartonu.

Brazil i Švajcarska imaju po četiri boda, Srbija tri, Kostarika je na nuli.

VIDEO: Vujadin Savić brutalno o Śaćiriju i Džaki: Nije za novine šta bih im uradio

VIDEO: Tadić na ivici suza; Kako je bilo u svlačionici? - Ružno

(Telegraf.rs)