Ovi klinci su budućnost srpskog fudbala, Brazil je velesila: Krstajić sumirao učinak Srbije na Mundijalu!

Posle tri zanimljive utakmice Orlovi se ipak vraćaju kući

Selektor  fudbalera Srbije Mladen Krstajić, posle poraza od Brazila od 2:0, sumirao je učešće Srbije na Mundijalu u Rusiji.

>>> Karleuša udarila na Krstajića: Tako je to kad umesto brutalnog defanzivca igra neko dete!

Posle pobede nad Kostarikom i izgubljenih mečeva od Švajcarske i Brazila, Srbija je kao treća u grupi E završila takmičenje, iako je i protiv Južnoamerikanaca odigrala odličan meč, što je Krstajić i potvrdio.

- Pre svega, iskoristio bih priliku da čestitam reprezentaciji Brazila, koja je velesila. Imali smo svoj period igre kada smo mogli da ih ugrozimo. 

- Drugo poluvreme smo pokušali malo više da rizikujemo. Imali smo priliku i da izjednačimo. Na kraju, čestitam Brazilu, kao i igračima Srbije, na iskrenom požrtvovanju. Ako gledamo realno, ovi igrači su zaslužili veliko poštovanje od Srbije. 

Zamerke selektora na račun igrača su izostale, jer je i pored 3. mesta u grupi, kako kaže, izuzetno zadovoljan urađenim poslom.

- Ne mogu da zamerim igračima na disciplini u igri, nije lako igrati sa igračima . Zahvaljujem im se na ovoj saradnji koju smo imali ovih mesec dana posle napornih sezona u svojim klubovima. Zahvaljujem se igračima.

Jedno od pitanja upućenih našem selektoru odnosilo se na činjenicu da je u ovom meču promenio postavu i, kako na početku, tako i na kraju meča, ukazao šansu mlađim igračima:

- Sigurno je, ti momci su budućnost srpskog fudbala. Igraćemo i evropske kvalifikacije, a ovi klinci treba da stasavaju uz iskusne saigrače i mnogo toga da uče, a imaju i od koga.  Smatram da je trebalo na kraju pružiti šansu i pokazati te momke svima, da vide šta Srbija ima.

Sumirao je Krstajić tri odigrane utakmice na ovom šampionatu.

- Mislim da smo u sve tri utakmice igrali dobro i kvalitetno, na momente smo igrali odlično. Igrači su dali svoj maksimum, posle 8 godina na velikim takmičenjima.

- Možemo da budemo zadovoljni učešćem i ovim nastupom igrača koj isu imali naporne sezone. Većina je odigrala više od 50 utakmica u svojim klubovima. Ipak, ta utakmica sa Švajcarskom nas je jednostavno sasekla.

- Znali da nas čeka težak protivnik, reprezentacija koja je visokokotirana na FIFA rang listi i došli smo u situaciju da se vadimo protiv velesile kao što je Brazil. 

Za sam kraj Krstajić je istakao ko su favoriti u nastavku Mundijala.

Pre Svetskog prvenstva je Brazil bio jedan od favorita po meni. U fudbalu se dešava ovo da je Nemačka ispala i sigurno je, Brazil je jedan od favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Još jednom, čestitam igračima na radu i odnosu prema grbu, dresu i reprezentaciji. Samo tako možemo da idemo ka boljem.

Da podsetimo Srbija je kao 3. u grupi E završila Svetsko prvenstvo u Rusiji, baš kao i selekcija Kostarike dok su dalje prošli Brazil i Švajcarska.

(Telegraf.rs)