Neka gori Hrvatska! Junak pobede nad Rusima ovom izjavom je "raspalio" navijače

Jake emocije drmale su Ivana Rakitića

Možemo samo da zamislimo kakva euforija drma hrvatske fudbalere posle najvećeg uspeha ove generacije, i ponavljanja najvećeg uspeha koji je ostvaren 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj.

>>> Muk u Sočiju, Hrvati u polufinalu Mundijala: Preokret, produžeci, penali, drama, Rusi tuguju! (FOTO)

Kakvo je raspoloženje među "kockastima" posle pobede nad Rusijom i plasmana u polufinale Svetskog prvenstva najbolje svedoče reči strelca poslednjeg gola u penal-seriji Ivana Rakitića.

- Mislim da je ovo neverovatno. Mislim da smo u drugom poluvremenu i produžecima bili dobri, trebali smo u produžecima potvrditi pobedu, ali dobili smo još jedan gol. Ne može jednostavno, takvi smo. Nek izgori cela Hrvatska, nema veze - rekao je Rakitić nakon utakmice.

>>> Kolinda divljala u loži: Pogledajte kako je Medvedev reagovao na njen provokativni ples pred njim (VIDEO)

I u Lovrenu su bujale emocije...

- Mogu misliti šta je sada u Hrvatskoj. Volimo sebi zakomplikovati, s onim kasnim primljenim pogotkom. Ovo je za celu naciju u Hrvatskoj i oko sveta. Svi smo ponosni. Prekrasno - rekao je Dejan Lovren, pa dodao:

- Znali smo da možemo do pobede i nakon primljenog gola u 115. minuti, zato što imamo karakter i osobnost da odemo do kraja. Vjerujemo u svakoga od nas i dajemo si podršku. Bilo je teško igrati zbog uvjeta, bilo je dosta sparno. Sada više nemamo što izgubiti, idemo do kraja", rekao je Lovren.

VIDEO: pogledajte kako su hrvatski navijači u Zagrebu pratili utakmicu svog nacionalnog tima

(Telegraf.rs)