Neposlušni Kalinić ipak dobija medalju! Igrači i stručni štab "Vatrenih" odlučili da napadač zaslužuje odlikovanje (FOTO)

Kalinićevi saigrači iz reprezentacije vicešampiona sveta se složili da napadač Milana dobije srebrnu medalju sa Mundijala u Rusiji, iako je odstranjen iz ekipe tokom turnira

Opšte je poznata stvar da je selektor "Vatrenih", Zlatko Dalić, odstranio napadača Nikolu Kalinića iz reprezentacije Hrvatske, nakon što je ovaj odbio da uđe u igru na meču protiv selekcije Nigerije, u prvom kolu nedavno završenog Mundijala u Rusiji.

>>>Hrvati ne praštaju Modriću: Heroj nacije mora pred sud u Zagrebu!

Naime, Kalinić je kao razlog svog odbijanja naveo bol u leđima, što niko u hrvatskom timu nije uzeo za ozbiljno. Selektor Dalić se konsultovao sa kapitenom Modrićem kao i Vedranom Ćorlukom, nakon čega je odlučio da izbaci Kalinića iz nacionalnog tima.

Reprezentacija Hrvatske je u daljem toku takmičenja stigla do finala, u kojem je izgubila od selekcije Francuske rezultatom 4:2.

To da je Kalinić proteran iz reprezentacije je prejaka reč. On je odlukom selektora udaljen iz sastava i to se na kraju pokazalo kao dobra odluka. Što se tiče medalje, ono što ja znam je da će Nikola Kalinić odlukom igrača i stručnog štaba takođe dobiti svoju - izjavio je portparol Fudbalskog saveza Hrvatske, Tomislav Pacak.

Nikola Kalinić je za selekciju Hrvatske dosad odigrao 41 utakmicu na kojima je postigao 15 golova.

VIDEO: Hrvati u transu dočekuju "Vatrene"!

(Telegraf.rs)