Novak sve bliži večnom rekordu: Popravio skor na ATP listi posle Serbia opena, evo šta ga dalje čeka

Najbolji teniser sveta beleži svoju 367. nedelju kao broj jedan

Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Đoković popravio je svoj bodovni saldo na ATP listi posle finala Serbia opena, gde je poražen od Rusa Andreja Rubljova i dočekao je novu nedelju na prvom mestu.

Novak je svoj skor popravio za šesdeset bodova, pošto je prošle godine u Beogradu igrao polufinale i sada ima 8.400 bodova. Sa druge strane, Danil Medvedev, njegov prvi pratilac je pao za 150 bodova i ima 8.050 bodova.

Ovo je Novaku 367. nedelja kako je broj jedan, čime je nastavio da popravlja svoj rekord i da beži Rodžeru Federeru koji je bio raniji rekorder sa 310 nedelja.

Đokoviću sada nedostaje još 10 nedelja da bude i apsolutni rekorder svih vremena i da pretekne i Štefi Graf, koja je u ženskom tenisu bila 377 nedelja kao prva igračica sveta, a to bi moglo da se desi već posle Vimbldona, ukoliko Novak nastavi sa dobrim rezultatima.

Neće Đokoviću biti lako, pošto i dalje nije u svojoj najboljoj formi, a u naredne tri nedelje brani 1.100 bodova, ali je Serbia open bio pozitivan znak da se ona popravlja i da bi do Rolan Garosa mogla da dođe do vrhunca.

Stanje na listi se neće menjati naredne nedelje, ali će već za dve nedelje Novak braniti 500 novih bodova. Doduše, imaće priliku i da popravi skor, pošto će igrati na Mastersu u Madridu, gde je u igri 1.000 bodova.

Sledi potom odmah i Rim, gde je Novak prošle sezone igrao finale i brani 600 bodova. Potom je nedelju dana pauze, a onda i glavni čin - Rolan Garos, koji se održava od 22. maja do 5. juna.

Video: Nije kovid, nešto drugo je u pitanju: Đoković otkrio posle poraza da je igrao bolestan

(Telegraf.rs)