Ovo je Dižonej i ona je najvrelija košarkašica na svetu: Igra u WNBA, voli da se skida, a ima i šta da pokaže

S. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.

DiŽonej, više si nego okej...

Dugo se već vodi polemika oko toga ko je najlepša sportiskinja na svetu ili makar u svom sportu, a, čini se kao da je ta trka u svetu košarke gotova. Upoznajte Dižonej Kerington, beka šutera ekipe Konektitat San u WNBA ligi, koja je u najužem izboru za ovu "laskavu titulu".

DiŽonej je bek šuter koji nastupa za Konektitat San, koji ju je draftovao još 2021. godine sa 20. pozicije u drugoj rundi, nakon što je ona provela pet godina na Stenfordu i Bejloru, dok je srednju školu pogađala u San Dijegu u Kaliforniji.

Tokom perioda na Stenfordu, ona je pomogla ekipi da dva puta osvoje "Pac-12 Turnir", dok je bila i u najboljeg timu tog turnira oba puta i 2017. i 2019. godine. Takođe, bila je i izuzetan student.

Potom, prešla je na Bejlor, gde je imala prosek od 14.1 poena i 4.9 skokova po meču. Tokom svoje koledž karijere, ona je beležila 9.6 poena, pet skokova i 1.2 ukradenu loptu po meču.

U WNBA ligi, Keringtonova iza sebe ima najbolju godinu u kojoj je beležila 8.3 poena, 2.9 skokova i 1.3 asistenciju po meču.

(Telegraf.rs)