Moj najgori poraz ove sezone: Nadal vrlo nezadovoljan ispadanjem od 143. tenisera sveta (VIDEO)

Španac žali za propuštenom prilikom da se vrati na prvo mesto

Rafael Nadal je propustio šansu da se vrati na prvo mesto ATP liste, pošto je senzacionalno poražen u Montrealu od 18-godišnjeg Denisa Šapovalova u tri seta, 3:6, 6:4, 7:6(4).

Španac nije krio razočaranje zbog neuspeha od 143. tenisera sveta.

- Verovatno moj najgori poraz ove godine. On je igrao dobro. Ja sam igrao jako loše. Kada se ovakve stvari dese, preostaje vam jedino da protivniku poželite sve najbolje - rekao je Španac.

- Ovo je verovatno najgori poraz ove godine za mene jer sam izgubio od igrača koji je nisko rangiran, a u isto vreme i zbog toga što sam imao priliku da se vratim na prvo mesto. To nije bilo lako, ali po žrebu ne i nemoguće. Zato sam napravio veliku grešku - žalio je Nadal na pres konferenciji.

Španac nije uspeo da iskoristi šest brejk lopti.

- Dobro je igrao kada su bile brejk lopte, pogađao je linije. Kada je bilo 15:30, pogodio je as iz drugog servisa. Onda sam dobro riternirao, a onda forhend viner pravo na liniju, i to nije lako. Uprkos svemu tome, napravio sam previše grešaka u važnim momentima - objasnio je drugi teniser sveta.

Njega ne čudi što je Šapovalov uspeo da ostane pribran u taj-brejku.

- Nije imao šta da izgubi. I da je poražen na kraju, makar je igrao igrao dobro i to je dobro za njega. Da je izgubio u dva setea, opet je imao dobar nastup na turniru. Ako pobedi, on je neverovatnan. Stvarno je uradio dobar posao. Sjajna priča - zaključio je Nadal.

(Telegraf.rs)